L’Ajuntament sotmetrà avui a aprovació les ordenances fiscals de 2020

0
218

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà aquesta tarda, a partir de les 19.30 hores, un ple extraordinari durant el qual se sotmetrà a aprovació inicial la proposta de l’equip de govern municipal de modificacions de les ordenances fiscals per a l’any 2020.

La taxa d’escombraries s’incrementarà un 12%, és a dir, una mitjana d’uns dotze euros anuals per habitatge. El Consistori ha calculat que l’any que ve el cost del servei que ofereix el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental a la Llagosta s’apujarà un 34% per diferents motius, entre ells la renovació dels camions perquè puguin carregar lateralment els contenidors. L’Ajuntament assumirà una part important d’aquest increment.

Des del Consistori, insisteixen en la necessitat de reciclar residus, ja que el tractament de les escombraries que van a parar als contenidors de rebuig és molt car.

El tipus de l’Impost de Béns Immobles no es tocarà, però la ciutadania sí que notarà un augment perquè es farà una actualització del 3% del valor cadastral dels habitatges.

Les tarifes dels usuaris del Complex Esportiu Municipal El Turó tindran un increment d’un 3%, un euro més mensualment de mitjana.

En l’Ordenança fiscal reguladora de l’Impost de Construccions i Obres, es proposa un canvi a la tarifa corresponent a les reformes de façanes. Així, es rebaixarà l’impost a pagar quan es tracti de petites reparacions de pintura d’aquests elements.

La sessió plenària serà retransmesa íntegrament per Ràdio la Llagosta, Emissora Municipal.

Publicitat