L’Ajuntament farà actuacions al CEM El Turó per millorar l’eficiència energètica

0
113

L’Ajuntament de la Llagosta invertirà 200.000 euros en millores al Complex Esportiu Municipal El Turó que permetran la millora de l’eficiència energètica de l’equipament i, per tant, una reducció de l’emissió dels gasos d’efecte hivernacle. Aquesta actuació es farà gràcies a una subvenció de la Diputació de Barcelona.

El Consistori ha previst fer diverses actuacions per reduir el consum d’electricitat i d’aigua. La més important és el canvi del sistema de climatització i de reducció de la humitat a la zona d’aigües. Aquesta millora afectarà a la part de tota la instal·lació que té més consum. El nou sistema permetrà recuperar més calor i, amb la instal·lació del nou deshumectador, eliminar més humitat, el que suposarà un estalvi energètic d’entre el 20 i el 30 % respecte al sistema actual. A aquesta actuació se suma la millora que s’ha fet del canal de desbordament de la piscina, que evita les fugues d’aigua que es donaven fins ara.

A les sales superiors, la de fitness, la d’activitats dirigides i la de ciclisme indoor, s’instal·larà un fals sostre d’aïllament. Això permetrà una millor climatització de la zona, tant a l’estiu com a l’hivern, a l’hora que una reducció del soroll. També està previst el canvi dels conductes d’aire, per evitar les pèrdues que té ara mateix. La darrera actuació serà el canvi d’il·luminació, amb la instal·lació de leds a bona part de l’equipament.

El regidor de via pública i equipaments, Jordi Jiménez, ha indicat que “des de l’anterior mandat estem treballant i fent actuacions per estalviar en consum elèctric. Vam començar amb la via pública i els llums d’alguns equipaments i ara continuem amb el CEM El Turó, una instal·lació amb un important consum energètic”. Jiménez ha destacat “l’ajuda de la Diputació per tirar endavant aquests projectes que permetran la reducció de l’emissió de gasos contaminants”. Està previst que totes les obres, que es faran diferents fases, finalitzin abans d’acabar l’any.

Publicitat