Usuaris de la Biblioteca de la Llagosta publiquen articles de les masies Can Baqué, Mas la Llebre i Can Pere Gil a la Viquipèdia

0
115

Les masies de Can Baqué, Mas la Llebre i Can Pere Gil ja tenen la seva publicació a la Viquipèdia. Dissabte passat, els usuaris de la Biblioteca de la Llagosta van participar en la Viquimarató, que va tenir per objectiu donar a conèixer el patrimoni local de la Llagosta amb articles sobre les tres masies llagostenques.

Durant la jornada es van posar en relleu algunes de les dades de les tres masies, com ara que Can Baqué es troba documentada com a Mas Jover el 1256, Mas la Llebre feia una funció d’hostal fa prop de 300 anys o Can Pere Gil era propietat de la Josepa i l’Eulàlia al cadastre de Sant Fost de Campsentelles l’any 1863. “Tota la informació que hem posat està totalment documentada i referenciada. Si no fos així, Viquipèdia eliminaria la informació”, diu el director i impulsor de l’activitat, Ángel Fernández, que admet haver fet un treball previ de documentació.

De les masies que més informació van aconseguir va ser de Can Baqué i Mas la Llebre. Tot i això, la Biblioteca de la Llagosta segueix omplint amb dades les entrades de Mas la Llebre i Can Pere Gil. “És un treball que hem començat però que seguim buscant més informació”, remarca Fernández, que obre la possibilitat d’una segona edició el pròxim any amb altres emplaçaments del patrimoni històric local del nostre municipi.

La Viquimarató era una activitat gratuïta que es va desenvolupar durant el matí de dissabte passat a la Biblioteca de la Llagosta i van participar unes quatre persones. L’activitat està impulsada per la Xraxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona i s’emmarca amb les Jornades Europees de Patrimoni.

Publicitat