Sor Lucía Caram inaugura el curs 2019-2020 de l’Escola d’Adults

1
100

La religiosa sor Lucía Caram ha inaugurat aquesta tarda el curs 2019-2020 del Centre de Formació d’Adults de la Llagosta. L’acte ha tingut lloc al Centre Cultural, que gairebé ha omplert la sala, i ha comptat amb la presència de la regidora d’Educació Secundària i Formació Contínua, Melania Beltrán, el regidor d’Educació, Fran Ruiz, i l’Inspector d’Educació dels Serveis Territorials al Maresme – Vallès Oriental del Departament d’Ensenyament de la Generalitat, Ramon Jové.

Sor Lucia Caram, monja dominica i activista que fomenta la solidaritat contra la pobresa, ha reivindicat l’educació com a eina transformadora per a les societats. “Vinc molt contenta perquè quan veig gent gran que té ganes d’aprendre això ens parla del bon estat de salut d’una societat”, ha dit Lucia Caram, que ha remarcat la Llagosta com una ciutat d’acollida: “els cursos no només són per treure’s el graduat escolar o el batxillerat, és fonamental que la gent pugui aprendre el català i el castellà. És molt important entendre la llengua i també parlar-la”.

Els professors i professores durant l’acte

Durant l’acte, s’ha vist un vídeo d’uns set minuts amb imatges d’estudiants dels 40 anys de l’escola d’adults i dels 25 anys de l’associació d’exalumnes i professors del centre. “L’escolaritat obligatòria és important però hem de seguir estudiant sempre fins que podem i l’escola d’adults ofereix tota mena de cursos”, ha dit la directora de l’escola d’adults, Isabel Soler. En aquest sentit, a l’acte inaugural del curs han pres la paraula cinc alumnes de l’escola d’adults per explicar la seva experiència fent cursos de català, informàtica o d’Educació Secundària Obligatòria.

L’escola d’adults de la Llagosta ja ha iniciat les classes d’aquest curs amb prop de 600 alumnes, tot i que la matricula segueix oberta fins que es cobreixin totes les places disponibles. Les persones interessades a matricular-se poden passar per l’escola, que es troba al número 28 del carrer de l’Estació, de dilluns a divendres, de les deu del matí a l’una de la tarda i de quatre de la tarda a vuit del vespre.

Publicitat

1 COMENTARI

  1. Majoritàriament les escoles d, adults van sorgir arreu del pais ( Espanya) en plena transició democràtica per la imperiosa necessitat de combatre l, analfabetisme i formació bàsica dels ciutadans.
    Després de més de quatre dècades segueixen vives i en ple funcionament perquè la societat ha canviat però les necessitats de formació al llarg de la vida segueixen.
    Gràcies, moltes gràcies a totes les companyes i tots els companys que han fet i fan possible amb la seva aportació i dedicació que el CFA La Llagosta estigui viu i al servei dels ciutadans.
    M. Isabel Soler

Comments are closed.