L’atur al setembre creix en dues persones

0
291

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes de setembre en dues persones. A final del mes passat, hi havia 856 llagostencs i llagostenques inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat. Això suposa una taxa d’atur del 13,03%.

Per sexes, aquest mes de setembre s’ha comportat d’una manera força desigual, ja que l’atur masculí ha baixat en sis persones, mentre que el femení ha pujat en vuit. A la Llagosta hi ha 510 dones sense feina, davant els 346 homes desocupats.

Si prenem les dades per edats, els joves de 20 a 29 anys són els més perjudicats, amb quinze aturats més. Per contra, la franja de persones sense feina que va dels 30 als 44, ha disminuït en setze persones.

Per durada en situació d’atur, Els dos grups més nombrosos són els que porten fins a tres mesos sense feina, amb 291 persones, i els de llarga durada, que porten més de dos anys aturats, que arriben als 209. Al mes de setembre es van incrementar en dotze persones cadascú dels grups.

Per sectors econòmics, l’industrial ha baixat en sis persones, les mateixes que s’ha incrementat en la construcció. El col·lectiu sense ocupació anterior ha crescut en tres persones, mentre que el de serveis ha baixat en una. El sector agrícola no ha experimentat cap variació.

Tot i que aquest darrer mes es pot considerar que l’atur s’ha mantingut estable a la Llagosta, si ho comparem amb les xifres d’ara fa un any, aquest s’ha incrementat en 55 persones. Cal destacar el comportament negatiu del passat mes d’agost, que va finalitzar amb 50 nous aturats i aturades a la nostra localitat.

A nivell comarcal, l’atur va créixer al setembre en 62 persones, arribant a les 21.611 aturades. La tendència al Vallès Oriental a l’agost va er la mateixa que a la Llagosta, amb un important increment de la desocupació, amb 855 persones més inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

Publicitat