Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

El ple del mes de setembre tindrà lloc aquesta tarda

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui a partir de les 19.30 hores el ple ordinari del mes de setembre. Durant la sessió, es donarà compte de diversos tràmits relacionats amb les àrees municipals d’Economia i Hisenda. També està previst ratificar la proposta aprovada per la Junta de Govern Local del 19 de setembre d’adhesió de l’Ajuntament de la Llagosta al Manifest de la Coordinadora de la Xarxa de municipis lliures de tràfic per a l’explotació sexual.

A més, avui se sotmetrà a aprovació una moció municipal en resposta a les amenaces d’Endesa a les administracions locals en relació al deute relatiu a les factures energètiques de les famílies vulnerables. Al text, es demana, entre d’altres, com a condició indispensable, la retirada de l’amenaça d’Endesa d’efectuar talls de subministraments a partir de l’1 d’octubre a les persones endeutades en situació de vulnerabilitat, per tal de poder iniciar una negociació amb un clima de cooperació i diàleg i perquè aquesta amenaça constitueix una il·legalitat d’acord amb la Llei 24/2015.

També es proposa una acció conjunta institucional per donar una resposta coordinada a la problemàtica de la pobresa energètica i instar a la Generalitat que lideri la negociació per a l’elaboració d’un conveni que permeti regular la gestió del deute històric i del que generin en el futur les famílies en situació de vulnerabilitat social, amb el consens de totes les institucions catalanes i amb la Llei 24/2015 com a marc de referència.

També s’insta a la Generalitat a la creació d’un espai estable de treball entre totes les institucions catalanes per elaborar un protocol i reglament de desplegament de la Llei 24/2015 on es defineixi la gestió del deute generat per les famílies en situació de vulnerabilitat social i per garantir que cap ciutadà en situació de vulnerabilitat és objecte d’un tall de subministraments, en aplicació de la Llei 24/2015.

I també s’exigeix a Endesa que assumeixi responsabilitats en relació a la garantia dels drets de la ciutadania en situació de vulnerabilitat social al subministrament elèctric, tal com marca la llei. A més, es demana a la Generalitat que garanteixi que ni les famílies en situació de vulnerabilitat ni les administracions locals hauran de fer front al deute de subministraments bàsics de les famílies vulnerables.

Durant el ple, també es debatrà una altra moció que presenta el grup municipal d’ERC en suport a les ONG que treballen en el rescat i salvament al Mediterrani.

El ple acabarà amb l’habitual torn de precs i preguntes. La sessió serà retransmesa per Ràdio la Llagosta Emissora Municipal.

Publicitat

Publicitat