L’alcalde de la Llagosta, nomenat diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona

0
103

Óscar Sierra és el nou diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona. L’alcalde de la Llagosta també ha estat nomenat adjunt a Serveis Interns. Sierra va prendre possessió del càrrec de diputat l’11 de juliol. Com que és incompatible rebre retribució salarial de l’Ajuntament i de la Diputació, Óscar Sierra ha renunciat al sou d’alcalde de la Llagosta. “Agraeixo la confiança que han dipositat en mi”, ha assegurat l’alcalde. El nou cartipàs de la Diputació de Barcelona va ser aprovat ahir durant un ple extraordinari.

La Diputació de Barcelona té 51 diputats. Aquests, obligatòriament, són també regidors o alcaldes perquè és a través de les eleccions municipals com es determina quins dels electes de cada municipi ocupen un lloc de diputat. Aquest sistema d’elecció es coneix amb el nom d’elecció indirecta, perquè els ciutadans no trien directament els diputats, sinó a través dels comicis municipals. Són els partits els que trien els regidors de cada municipi que ocuparan un lloc de diputat.

La Diputació de Barcelona és una institució que actua directament prestant serveis i, sobretot, en cooperació amb els ajuntaments. Dóna suport tècnic, econòmic i tecnològic als ajuntaments perquè puguin prestar serveis locals de qualitat.

Publicitat