L’atur baixa a la Llagosta per tercer mes consecutiu i se situa en el 12,55%

0
188

El mes passat va acabar amb 22 persones menys aturades a la Llagosta. Al juny es van registrar a l’Oficina de Treball de la Generalitat 804 veïns i veïnes de la nostra població. Això suposa una taxa d’atur del 12,55%.

La taxa de desocupació és la millor registrada aquest 2019. L’any va començar malament a la nostra localitat, amb 32 persones noves aturades. La resta de mesos d’aquest semestre van experimentar descensos, excepte el març, quan es va incrementar en tretze persones. Aquest és el tercer mes consecutiu que l’atur baixa a la Llagosta, passant del màxim anual de 857 el mes de març als 804 d’aquest passat juny.

Per sexes, han disminuït el mateix nombre d’homes que de dones, onze. Tot i això, continuen sent les dones les que més pateixen l’atur, 479 davant 325 homes. Per edats, els col·lectius de 40 a 44 anys i de 45 a 49 han baixat en set persones cadascun. Els increments els han experimentat els més joves de 24 anys i el grup de 50 a 54 anys.

Per durada en situació d’atur, els que més feina han trobat són els que portaven de sis a nou mesos desocupats, amb setze aturats menys. Per contra els que estan de nou a dotze mesos a l’atur, s’han incrementat en nou persones. Per estudis, els que tenen educació general o educació secundària són els que han baixat més, amb disset persones menys aturades. Tot i això, aquest és el col·lectiu en situació d’atur més nombrós, amb 542 persones, molt lluny del segon grup amb més desocupats, el de Formació Professional amb 89 aturats.

Per sector econòmic, el de serveis ha permès baixar l’atur en 20 persones; la construcció ha baixat en cinc; la indústria en quatre; l’agricultura en un i els que no tenen ocupació anterior s’han incrementat en vuit,

Al Vallès Oriental, l’atur també ha baixat. En aquest cas, la taxa de desocupació se situa en el 10,43%. El nombre de persones sense feina a la comarca a 30 de juny era de 20.493, 586 menys que al maig.

Publicitat