Dimecres, 10 agost 2022
29.6 C
La Llagosta

Mesures de l’Ajuntament davant de l’onada de calor

Davant l’onada de calor prevista per a aquesta setmana, per ajudar els nostres majors a portar millor les temperatures altes, els dies 27, 28 i 29 de juny, les persones de 65 o més anys i que visquin a la Llagosta podran entrar gratis a les piscines del CEM El Turó, acompanyades d’una altra persona de qualsevol edat que també podrà entrar gratis. Una bona oportunitat perquè pares i fills o avis i néts passin un dia més fresc a la piscina.

Imprescindible ensenyar el DNI. Es permetrà l’accés fins a completar l’aforament de la piscina. Les persones grans són un col·lectiu de risc davant les onades de calor. Aquests dies visiteu amb més freqüència als vostres majors.

A més, tingueu en compte aquests altres consells:

Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.
Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.
Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.
Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.
Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.
Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.
Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades.
Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Publicitat

Publicitat