Dimecres, 30 novembre 2022
10 C
La Llagosta

Aspayfacos celebra el seu 40è aniversari

L’entitat local Aspayfacos ha commemorat els seus 40 anys. L’associació va fer una festa dissabte per celebrar l’aniversari. Des de fa quatre dècades, pares i mares, juntament amb els seus familiars, treballen per aconseguir millorar la vida dels seus fills i filles amb diversitat funcional de la nostra localitat. Una seixantena de persones es van aplegar durant l’acte.

L’associació va començar quan un grup de pares i mares amb fills amb discapacitat psíquica van unir inquietuds i esforços en un moment en el qual la seva integració social era molt complicada. Ara, 23 famílies formen part d’Aspayfacos. L’entitat organitza tot un seguit d’activitats amb el mateix objectiu que fa 40 anys, “lluitar pel dret de les persones amb diversitat funcional”. Així ho ha dit la presidenta d’Aspayfacos, Mónica Reyes.

Les persones amb diversitat funcional de la nostra localitat tenen edats molt diverses, però per a totes hi ha una programació variada, guiada per monitores especialitzades. Al seu local, situat a l’avinguda del Turó, a l’alçada de la plaça de Cinto Pagès, es realitzen tallers, jocs, teràpies,…

Foto: Facebook Aspayfacos

Una de les darreres experiències ha estat la participació de joves estudiants de l’Institut Marina. Un grup d’alumnes de 4t d’ESO han estat durant sis setmanes compartint activitats amb les persones d’Aspayfacos, tant al local de l’entitat com a l’Institut. Aquest ha estat el segon curs que s’ha posat en marxa aquest projecte inclusiu. Es tracta d’una prova pilot del programa de voluntariat que vol impulsar el Departament d’Ensenyament de la Generalitat a tots els centres de Secundària. Des de l’Institut Marina, Judith Tolentino, una de les professores responsables del projecte, ha manifestat que “els alumnes estaven molt motivats i estan encantats amb el projecte”.

Casal d’estiu
Durant aquest mes de juny, s’està celebrant el Casal d’estiu d’Aspayfacos. Les activitats es portaran a terme fins al 27 de juny. Aquest any, el casal es fa de dilluns a dijous. L’entitat ha ampliat els dies, passant de dos a quatre dies a la setmana. La major part de les activitats es desenvolupen a la seva seu. Els responsables d’Aspayfacos tenen la voluntat de fer alguna activitat més oberta de cara a la població abans de marxar de vacances.

Publicitat

Publicitat