El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta escull Óscar Sierra alcalde de la nostra localitat

0
129

Aquest matí ha quedat constituït el Ple de l’Ajuntament de la Llagosta. Tal com estava previst, Óscar Sierra ha estat escollit alcalde de la nostra localitat per als propers quatre anys. La Sala de plens s’ha omplert de veïns i veïnes durant la constitució del Ple i la investidura de l’alcalde.

El ple ha començat amb la constitució de la mesa d’edat amb el regidor més gran, Mariano García, i la regidora més jove, Núria Guerrero, tots dos del PSC. Tot seguit, s’ha anat cridant a la resta d’edils electes que han promès o jurat el seu càrrec amb diferents fórmules. Els socialistes i el regidor de Ciutadans han fet servir l’establert institucionalment prometent o jurant obediència a la corona i fidelitat a la Constitució i a l’Estatut de Catalunya. Els dos representants d’Esquerra Republicana han promès per imperatiu legal i han afegit el compromís per treballar per aconseguir la república catalana. També ha parlat d’equilibri territorial, la igualtat de les dones i els més desfavorits. La regidora de La Llagosta en Comú també ha promès per imperatiu legal i ha fet referència a la igualtat de les dones.

Una vegada tots els regidors i regidores han pres possessió del càrrec, s’ha procedit a la votació per escollir l’alcalde. A més de la candidatura presentada pel PSC d’Óscar Sierra, ERC ha presentat el seu candidat, Xavier Cols, que només ha obtingut els dos vots del seu partit.

Al seu discurs de proclamació, Sierra ha tingut paraules d’agraïment cap a la ciutadania, cap als regidors i militants de la seva formació i cap a la seva família. L’alcalde també ha recordat la tasca feta pels anteriors primers edils socialistes, el desaparegut José Luis López i Antonio Rísquez, actual primer secretari del PSC a la Llagosta.

Sierra ha destacat el treball realitzat els passats quatre anys per l’equip de govern. Sierra ha dit que és “l’alcalde de tots, hagin votat el que hagin votat i dels que no es van apropar a les urnes”. L’alcalde ha indicat que els tretze edils socialistes “tenim voluntat d’arribar als major consensos possibles, d’aquesta manera la ciutadania podrà estar el millor representada possible”.

Óscar Sierra ha avançat alguns dels eixos principals en els quals l’equip de govern vol treballar, fent especial incidència en la seguretat ciutadana, la sostenibilitat i el servei a les persones. La creació d’ocupació ha estat un dels temes destacats. L’alcalde ha parlat de continuar potenciant el polígon industrial i enfortir els diferents organismes on té presència la Llagosta, com l’Eix de la Riera de Caldes, la Mancomunitat del Galceran, el Consell Comarcal i altres. “Serem allà on poguem crear encara que sigui un lloc de treball a la Llagosta”, ha dit l’alcalde.

El primer edil socialista confia que el govern de Madrid ajudarà ara a tirar endavant els grans projectes que afecten el nostre municipi, com ara la zona d’activitat econòmica de Can Pere Gil o l’eix del corredor del Mediterrani. En urbanisme, ha parlat de l’eliminació de les barreres arquitectòniques o la creació de noves places d’aparcament. Educació, salut pública, atenció a la gent gran i a les persones amb necessitat són altres temes que ha tocat Óscar Sierra en el seu discurs d’investidura.

Una vegada proclamat alcalde i abans del seu parlament, Óscar Sierra ha donat pas als portaveus dels partits que han obtingut representació municipal. En nom del Partit del Socialistes ha parlat Raúl Valero, que ha destacat les reunions mantingudes amb Esquerra Republicana i Ciutadans de cara a treballar conjuntament en els punts programàtics que tenen en comú. “El PSC és un partit municipalista en el qual entenem que l’Ajuntament ha de donar servei al poble, el nostre compromís és treballar més”. El regidor del PSC ha dit que “el que no farem mai és posar l’Ajuntament al servei del procés, aquí no ens trobaran”. Raúl Valero ha posat en valor la decisió dels nous regidors i regidores socialistes a l’hora de afrontar aquesta responsabilitat.

El regidor d’Esquerra Republicana, Xavier Cols, ha agraït els vots obtinguts a les passades eleccions i ha tingut un record per als polítics presos. Cols ha dit que “els edils d’ERC renovem amb il·lusió el pacte contret amb la ciutadania de la Llagosta i posarem damunt de la taula el nostre programa electoral, perquè les nostres propostes siguin motor d’eines i millores de la Llagosta”.

Eva Miguel ha substituït al cap de llista de La Llagosta En Comú, Antonio Cubel, que ha renunciat a l’acta de regidor. Miguel ha indicat que “La Llagosta En Comú + Llagosta tenim un objectiu molt clar i és tornar a recuperar la confiança i la il·lusió de la ciutadania del nostre poble”.

Jorge Sabanza, de Ciutadans, ha dit al seu parlament que “treballarem per la nostra ciutat i per a tots el veïns, espero que els quatre anys que vénen continuïn sent de negociacions i d’acords”.

Publicitat