La Biblioteca celebra els seus 25 anys a Can Pelegrí

0
108

La Biblioteca de la Llagosta ha fet avui l’acte central de la celebració dels 25 anys del seu trasllat a Can Pelegrí. Amb aquesta proposta s’ha posat el punt final a la programació que s’ha desenvolupat durant els darrers dies.

La celebració d’avui ha començat amb una hora del conte especial, que ha anat a càrrec de la contacontes Puri Ortega, que ha explicat una història sobre uns infants que salvaven la biblioteca dels atacs d’una bruixa que volia acabar amb ella.

Tot seguit, un grup d’usuaris i usàries de la Biblioteca han expressat el que suposa per a ells l’equipament. Han parlat, entre d’altres, una noia que des dels dos anys va a la Biblioteca acompanyada de la seva àvia, un pare que porta a la seva filla a l’Hora del conte i com això l’ha ajudat a crear l’hàbit de llegir i uns joves que han trobat un espai per llegir i per estudiar. També han intervingut dues dones voluntàries de les activitats que organitza la Biblioteca. Una d’elles ha donat a conèixer la història de l’antic propietari de l’edifici que acull ara el Centre Cultural i Juvenil Can Pelegrí i la seva afició per la lectura.

Fernández, García i Paños

Abans dels parlaments, s’ha donat a conèixer el nou logotip que identificarà la Biblioteca, que s’ha escollit per votació popular. A l’acte han intervingut el regidor de Cultura en funcions, Mariano García; la cap de Secció de Serveis Bibliotecaris de la Diputació, Esperança Paños; i el director de la Biblioteca, Ángel Fernández. També hi ha assistit la que va ser la primera bibliotecària de la Llagosta, Assumpta Verdaguer.

Mariano García ha destacat els canvis que ha experimentat la Biblioteca durant aquests 25 anys, passant de ser un lloc on es consultaven i es prestaven llibres bàsicament a un espai on s’organitzen tot un seguit d’activitats culturals. García ha destacat que l’Ajuntament vol continuar treballant per millorar l’equipament i ha dit que “un poble sense cultura és un poble oblidat i la Biblioteca té molta importància a l’hora de promoure la cultura”.

La representant de la Diputació ha parlat sobre el suport que fan als ajuntaments tant a l’hora de posar en marxa les biblioteques com del seu manteniment. Esperança Paños, que també va treballar a la Biblioteca de la Llagosta als seus inicis al carrer de Santa Teresa, va destacar “que va aprendre molt a la Llagosta, em vaig sentir molt ben acollida i veig que ara es fan activitats plenes de sentiment, com la de Poesies des del meu balcó”.

L’encarregat de tancar els parlaments ha estat el director de la Biblioteca. Ángel Fernández ha indicat que “és important invertir en cultura per ajudar al creixement de les persones”. En aquest sentit, ha destacat les activitats que organitzen com “l’Hora del conte, que ajuda a introduir als infants en la lectura, la mostra de guies de viatge que poden ajudar al grans a fer el seu viatge dels somnis, o el Club de lectura, que ajuda a moltes persones a introduir-se en el món de la literatura”. Fernández, igual que García i Paños, ha donat les gràcies a les persones usuàries de la Biblioteca que són les que donen sentit al servei que presten a la ciutadania.

Publicitat