L’atur ha baixat a la Llagosta en 26 persones al mes de maig

0
90

La taxa d’atur a la Llagosta es va situar al mes de maig per sota del 13%. El mes passat hi havia 26 persones menys sense feina a la nostra població, el que suposa un 12,85% de la població activa.

Aquest mes, contràriament al que va passar a l’abril, els homes han estat els que més beneficiats s’han vist del descens de la desocupació a la Llagosta, 31, davant de l’increment de cinc dones més aturades. El maig va acabar amb 490 dones i 336 homes inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat.

Per edats, pràcticament tots els grups han experimentat un descens de l’atur, excepte el que se situa entre els 45 i 49 anys, que ha crescut en nou persones. El grup més nombrós és el de 55 a 59 anys, que suma 138 persones, i el que menys aturats té és el de menors de 20 anys, amb dinou persones.

Per durada en situació de demanda d’ocupació, les persones que porten fins a tres mesos han baixat en 24. Tot i això encara són 233 les que formen part d’aquest col·lectiu. Els veïns i veïnes de la Llagosta que porten de tres a sis mesos en situació d’atur han baixat en vuit, igual que els porten entre 12 i 15 mesos. Dos són els grups que han crescut en nombre d’aturats, el que va de 9 a 12 mesos sense feina, que en són catorze més, i el que fa entre 15 i 18 mesos que estan desocupats, que s’ha incrementat en deu.

Per sector econòmic, cal destacar la reducció del de serveis, amb 26 persones menys sense feina. La indústria ha baixat en tres persones i l’agricultura en una. Tant el sector de la construcció com el col·lectiu sense ocupació anterior ha baixat en tres persones.

Per tipus d’ocupació, les que han disminuït força són les ocupacions elementals, amb disset persones menys aturades i els operadors de maquinària i d’instal·lacions, que han baixat en vuit.

Al Vallès Oriental, l’atur va baixar al maig en 456 persones, el que situa la taxa de desocupació en el 10,7%.

Publicitat