El mes passat acaba amb cinc persones aturades menys a la Llagosta

0
199

L’atur a la Llagosta va disminuir al mes d’abril en cinc persones. El mes passat va acabar amb 852 veïns i veïnes de la nostra localitat registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat. La taxa d’atur baixa unes dècimes, del 13,28 al 13,20%.

A l’abril la reducció de la desocupació va ser femenina, amb 20 aturades menys, mentre que l’atur masculí es va incrementar en quinze persones. Tot i això, el nombre de dones sense feina continua sent molt superior al d’homes, 485 davant de 367.

Per franges d’edat, destaca la disminució de l’atur en el col·lectiu de 35 a 39 anys, amb un descens d’onze persones, mentre que les persones aturades més joves, menors de 20 anys, s’han incrementat en sis.

Per durada en situació d’atur, el nombre de persones que portaven fins a tres mesos sense feina va baixar en 31. Per contra, el grup que estava entre tres i sis mesos aturades, va créixer en 29. La resta de franges d’edat han tingut lleugers canvis.

Per nivell d’estudis el que ha tingut un millor comportament és el de tècnics superiors, amb quatre aturats menys, i el d’estudis primaris incomplets, que ha baixat en tres.

Per sectors econòmics, l’industrial ha experimentat un descens de sis persones aturades. L’agrícola i el col·lectiu sense ocupació anterior han disminuït en una persona cadascun. El sector serveis s’ha incrementat a la Llagosta amb dues persones més aturades i el de la construcció registra una persones més sense feina.

Per ocupació destaquen els grups amb ocupacions elementals, amb vuit aturats menys, i el de comptables i administratius, amb cinc menys. Per contra, el col·lectiu d’artesans, treballadors industrials i de la construcció s’ha incrementat en set nous aturats.

Al Vallès Oriental, la desocupació va disminuir al mes d’abril en 208 persones. El nombre de persones aturades va baixar fins a les 21.535 persones, amb una taxa d’atur de l’11,05%.

Publicitat