Dimecres, 07 desembre 2022
14.6 C
La Llagosta

Aprovat el pressupost de 2019 de l’Ajuntament

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma inicial el pressupost municipal amb el vot a favor dels grups municipals del PSC i del PP; l’abstenció de Cs i el vot en contra d’ICV-EUiA. No van assistir a la sessió ni el regidor d’ERC, Xavier Cols, que havia d’atendre un familiar malalt, ni la del PDeCAT, Mireia Egea, ni dos edils del grup municipal d’ICV-EUiA, Meritxell Carbonell i Alberto López.

El Consistori comptarà aquest any amb un pressupost equilibrat d’11.943.379 euros, que no únicament permet continuar amb la prestació dels serveis ja establerts, sinó que permet assolir i preveure nivells d’inversió molt similars als anteriors a l’esclat de la crisi econòmica, segons explica el govern municipal. La principal novetat és que, per primera vegada, es dedicaran 30.000 euros del pressupost a realitzar alguna actuació que decideixi la ciutadania. El procés participatiu, obert a tots els veïns i veïnes, es portarà a terme després de les properes eleccions municipals de maig.

Per impostos directes, el Consistori preveu ingressar 4.481.877 euros i per transferències, bàsicament d’altres administracions, 4.148.881 euros, com a partides més destacades. En despeses, el principal capítol serà el de personal amb 5.411.468 euros.

Aquest any, es destinaran a inversions 1.178.488 euros procedents de subvencions de la Diputació i de préstecs. En aquest apartat, destaquen 200.000 euros per a la segona fase de reforma de Can Baqué, altres 200.000 per a actuacions d’eficiència energètica al Complex Esportiu Municipal El Turó, 135.000 per a suport integral de desenvolupament local, 125.000 per a la climatització del Mercat Municipal, 99.220 per a l’arranjament del passatge Pedrosa, 50.000 per a millores a la via pública i 30.000 per als pressupostos participatius.

En polítiques socials, com a novetat, s’incorpora una nova partida de 16.000 euros destinada a portar a terme reformes en habitatges d’usuaris de serveis socials o persones en situacions d’especial necessitat amb la voluntat de col·laborar i afavorir aquelles reformes destinades a la millora de la qualitat de vida de persones en situació de necessitat.

En seguretat ciutadana, hi haurà una millora en el servei públic de Policia Local i s’incrementarà la plantilla en quatre agents.

La regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, va indicar que el pressupost municipal d’aquest any “és un pressupost real, com els anteriors d’aquest mandat, que millora la situació econòmica per al proper govern municipal, que garanteix la viabilitat econòmica de l’Ajuntament i que consolida un bon nivell d’inversió al municipi”.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va assegurar que amb aquest pressupost “s’incrementen la pressió fiscal i els crèdits”. Miguel va indicar que es troben a faltar, entre d’altres, “polítiques mediambientals i d’emergència d’habitatge social”. La regidora d’Economia i Hisenda va assegurar que “s’han reduït préstecs”.

El portaveu de grup municipal de Cs, Jorge Sabanza, va assegurar que no posarien entrebancs al pressupost i que, per això, s’abstindrien.

L’alcalde, Óscar Sierra, va destacar la reducció en més de 20.000 euros de la despesa política, la partida per a la climatització del Mercat Municipal i “les grans partides per ajudar els que ho estan passant malament”. També va remarcar que “per primera vegada, hi haurà pressupostos participatius”.

Durant el ple d’ahir, també es va aprovar, amb l’única abstenció del grup municipal d’ICV-EUiA, la plantilla de personal i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de 2019.

Publicitat

Publicitat