Dilluns, 02 octubre 2023
20.4 C
La Llagosta

L’atur puja a la Llagosta al mes de març en tretze persones

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes de març en tretze persones. A final de mes, hi havia registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat 857 veïns i veïnes de la nostra localitat. D’aquesta manera, la taxa d’atur se situa en el 13,28% de la població activa, segons les dades proporcionades per l’Observatori del Treball i Model Productiu de Catalunya

Per sexes, les dones han experimentat un creixement d’11 nous aturades i ja arriben a les 505, mentre que els homes s’han incrementat en dos i ja en són 352 els que estan en situació d’atur.

Per edats, el comportament ha estat molt desigual. La desocupació ha disminuït en els grups d’edat de 30 a 34 anys, en set persones; de 55 a 59 anys, en tres, i menors de 20 anys, en dues. La resta es mantenen o s’incrementen. Els dos col·lectius que creixen més són el de 20 a 24 anys i el de 25 a 29 anys, tots dos amb set noves persones aturades.

Per durada en situació d’atur, els nous desocupats són els que pateixen més aquesta circumstància, ja que arriben a les 288 persones, amb setze nous aturats. Els que porten entre tres i sis mesos sense feina estan a la banda contrària, amb una disminució de dotze persones.

Per sectors econòmics, tots han vist com creixia el nombre d’aturats, excepte el de serveis, que ha baixat en quatre persones. La industria té onze nous aturats; el sector agrícola en té tres més; la construcció, dos nous i el grup sense ocupació anterior, un.

Al Vallès Oriental, la tendència de l’atur també ha estat a l’alça, però d’una forma més moderada i afectant exclusivament a les dones. L’atur masculí va baixar al març en 83 homes i el femení es va incrementar en 90 dones. El nombre total de persones sense feina a la comarca a final del mes passat era de 21.743, set més que al febrer, el que suposa una taxa d’atur de l’11,16%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies