Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

Avui se sotmet a aprovació el pressupost municipal de 2019

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui dijous, a partir de les 19 hores, un ple extraordinari per aprovar de forma inicial el pressupost municipal de 2019. En aquest pressupost s’integra l’estat d’ingressos i despeses de la societat municipal Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni. La principal novetat és que, per primera vegada, es dedicaran 30.000 euros del pressupost a realitzar alguna actuació que decideixi la ciutadania. El procés participatiu, obert a tots els veïns i veïnes, es portarà a terme després de les properes eleccions municipals de maig.

La proposta que se sotmetrà a aprovació avui és un pressupost equilibrat d’11.943.379 euros, que no únicament permet continuar amb la prestació dels serveis ja establerts, sinó que permet assolir i preveure nivells d’inversió molt similars als anteriors a l’esclat de la crisi econòmica, segons explica el govern municipal.

Per impostos directes, el Consistori preveu ingressar 4.481.877 euros i per transferències, bàsicament d’altres administracions, 4.148.881 euros, com a partides més destacades. En despeses, el principal capítol serà el de personal amb 5.411.468 euros.

Aquest any, es destinaran a inversions 1.178.488 euros procedents de subvencions de la Diputació i de préstecs. En aquest apartat, destaquen 200.000 euros per a la segona fase de reforma de Can Baqué, altres 200.000 per a actuacions d’eficiència energètica al Complex Esportiu Municipal El Turó, 135.000 per a suport integral de desenvolupament local, 125.000 per a la climatització del Mercat Municipal, 99.220 per a l’arranjament del passatge Pedrosa, 50.000 per a millores a la via pública i 30.000 per als pressupostos participatius.

En polítiques socials, com a novetat, s’incorpora una nova partida de 16.000 euros destinada a portar a terme reformes en habitatges d’usuaris de serveis socials o persones en situacions d’especial necessitat amb la voluntat de col·laborar i afavorir aquelles reformes destinades a la millora de la qualitat de vida de persones en situació de necessitat.

En seguretat ciutadana, hi haurà una millora en el servei públic de Policia Local i s’incrementarà la plantilla en quatre agents.

“Presentem un pressupost que garanteix la viabilitat econòmica de l’Ajuntament, consolidant un bon nivell d’inversió al municipi, donant continuïtat d’aquesta manera a la feina feta referent a la consolidació i garantia de la millora de les condicions de vida de la nostra ciutadania i el nostre entorn mitjançant el compromís social, la contenció de la despesa pròpia, l’equilibri pressupostari i la millora en la inversió en el municipi”, segons ha dit l’alcalde, Óscar Sierra.

“En aquests quatre anys, en matèria econòmica, hem hagut de netejar tot allò que ens va deixar l’anterior govern; hem fet un gran esforç per fer front als deutes i reduir el temps de pagament als proveïdors”, ha explicat la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez, que ha recordat que ha mantingut reunions amb tots els grups municipals i amb alguna formació política local sobre el pressupost.

Durant el ple d’avui, també està previst aprovar la plantilla de personal i la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de 2019.

Publicitat

Publicitat