Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

Ecoembes inicia un projecte per millorar el reciclatge a restaurants i cafeteries

Millorar el reciclatge d’envasos lleugers i comprometre més als establiments de restauració i cafeteria són els principals objectius del projecte que posarà en marxa a la Llagosta Ecoembes, l’organització que coordina a Espanya a tots els agents implicats en el procés de reciclatge: empreses, ciutadania, ajuntaments i recicladors.

Per portar endavant aquest projecte, Ecoembes ha realitzat un primer treball d’anàlisis per identificar el nombre d’establiments potencialment col·laboradors, que són una vuitantena, i els contenidors de reciclatge d’envasos lleugers, els de color groc, que hi ha a la via pública, que són 40. La següent fase, que s’iniciarà la propera setmana, serà la de visitar bars, restaurants i cafeteries per incentivar el reciclatge d’envasos.

Els establiments rebran la visita d’un agent que els explicarà quina pot ser la seva funció a l’hora de reciclar. Aquells que decideixin adherir-se al projecte rebran gratuïtament un petit contenidor per separar correctament els envasos lleugers que es generen al seu negoci. A més, disposaran d’informació d’on està situat el contenidor groc més proper al seu local.

Ecoembes realitzarà posteriorment una campanya de seguiment per solucionar els dubtes que hagin pogut sortir i per fer un seguiment del projecte de reciclatge d’envasos lleugers.

Amb aquesta iniciativa, Ecoembes pretén sensibilitzar als restauradors de la importància del seu paper a l’hora de millorar el reciclatge. D’aquesta manera, es vol aconseguir incrementar la recuperació dels envasos lleugers a la Llagosta.

Publicitat

Publicitat