Dissabte, 26 novembre 2022
17.6 C
La Llagosta

El Ple aprova definitivament els protocols d’assetjament sexual i laboral

L’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma definitiva els seus protocols d’assetjament sexual i/o per raó de sexe i d’actuació en cas d’assetjament laboral i/o sindical, després de desestimar les al·legacions presentades. Aquest punt de l’ordre del dia del ple ordinari de març va comptar amb l’única abstenció del grup municipal d’ICV-EUiA. A la sessió no van assistir ni el regidor d’ERC, Xavier Cols, ni la regidora del PDeCAT, Mireia Egea.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va justificar l’abstenció perquè creu que s’haurien d’haver tingut en compte les al·legacions.

La regidora de Recursos Humans, Conchi Jiménez, va destacar que els dos protocols havien estat negociats amb els representants sindicals dels treballadors de l’Ajuntament i que eren documents oberts.

Durant la sessió, també es va aprovar, amb l’abstenció d’ICV-EUiA, el cànon d’11.647,65 euros corresponent a l’explotació de l’aparcament de vehicles industrials de Can Donadéu durant l’exercici 2018-2019 a càrrec de l’Asociación de Transportistas de La Llagosta.

Un altre dels punts va ser l’aprovació per assentiment del Manifest del Dia Internacional de les Dones de 2019, impulsat per l’Ajuntament.

Durant el ple també es va donar llum verda, amb l’única abstenció de Cs, a l’adhesió de l’Ajuntament als estatuts del Consorci per a la Normalització Lingüística, així com al compte d’explotació del servei de l’Escola Bressol Municipal Cucutras del curs 2017-2018. Aquest darrer punt va ser aprovat per unanimitat.

Abans del torn de precs i preguntes, es va aprovar, amb l’abstenció de Cs, una moció presentada pel grup municipal del Partit Popular i la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca en defensa de la dignitat de les persones.

Publicitat

Publicitat