Dimecres, 22 març 2023
13.5 C
La Llagosta

Ambient festiu a la 10a Trobada de Gegants de la Llagosta

La Colla Gegantera de la Llagosta va celebrar ahir la seva festa gran amb la 10a Trobada Gegantera de la nostra localitat. Una vintena de gegants, gegantes i gegantons, a més de capgrossos, van recórrer els carrers de la Llagosta durant tot el matí. L’acte va tancar la programació de les festes de Sant Josep.

La Trobada va començar amb la plantada de gegants al passeig de l’avinguda de l’Onze de Setembre. L’Associació de Voluntariat Rems va recollir productes d’higiene personal i de la llar per a famílies amb necessitat de la nostra localitat. Una mica més tard de les 11 h, participants i visitants van estar convidats a prendre part de la sessió d’escalfament que va anar a càrrec dels monitors de Zumba Belinda Martín i Alexis Rosales. Tot seguit, va començar la cercavila amb els gegants de Calella, Cornellà de Llobregat, Club Amics de Rubí, Gualba, Montbau (Barcelona), Santa Perpètua de Mogoda, Tordera, Vilassar de Dalt i Vinaròs, a més dels de la Llagosta.

El recorregut de la cercavila va finalitzar a la plaça d’Antoni Baqué. Les colles participants van fer la tradicional Picada de Gegants, que va acabar amb el ball de la Torradeta, la Blanqueta, el Josepet, la Mariona i en Llago, els gegants de la Llagosta. Tot seguit, hi va haver l’intercanvi d’obsequis, que va comptar amb l’assistència de l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i el regidor de cultura, Mariano García. La Colla de la nostra localitat va fer lliurament de figures Dones d’aigua amb l’apariència de la Mariona, realitzades al Taller ocupacional de persones amb diversitat funcional Alborada, de Mollet del Vallès.

El president de la Colla Gegantera de la Llagosta, Pablo Martín, va agrair la presència de les colles visitants, “especialment als Gegants de Vinaròs, que han fet un llarg viatge per participar a la Trobada de la Llagosta”. Martín també va recordar la vesant solidària de la Trobada i va convidar a les colles a participar als altres dos esdeveniments solidaris “que ja estem preparant, la Cursa de Gegantes contra el càncer de mama i la Zumba Gegant a favor de la Marató de TV3”. L’alcalde va felicitar la Colla Gegantera “pels 10 anys de Trobada i les dues trobades comarcals que també ha organitzat”. L’acte va acabar amb la Ballada final a la mateixa plaça d’Antoni Baqué.

D’altra banda, una quarantena de fotografies de particulars amb l’etiqueta #lallagostaesgegant19 participen al Concurs d’Instagram organitzat per la Colla Gegantera de la Llagosta. El dissabte 30 de març, el jurat escollirà les fotografies guanyadores. Els organitzadors han establert tres premis.

La Colla Gegantera de la Llagosta ha comptat amb la col·laboració de la Carpa, espai cultural, que va animar part del recorregut, Rems, Foto-Club la Llagosta i l’Ajuntament de la Llagosta.

Publicitat

Publicitat

Més notícies