Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

L’atur baixa a la Llagosta en cinc persones al febrer

L’atur a la Llagosta va disminuir al mes de febrer en cinc persones. A final del mes passat, hi havia a la nostra localitat 844 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG). La taxa de desocupació baixa del 13,17% al 13,1%.

Les dades facilitades per l’Observatori del Treball indiquen que al mes de febrer l’atur femení va disminuir en onze dones a la Llagosta i el masculí es va incrementar en sis. Tot i això, el nombre de dones sense feina continua sent més alt que el d’homes, 494 davant 350.

Per sectors econòmics, han patit un increment l’industrial, amb sis persones més aturades, i el col·lectiu sense ocupació anterior, amb una. La construcció i els serveis s’han incrementat en una persona cada sector i l’agrícola es manté estable.

Per franges d’edat, els canvis han estat força variables. Les persones de 35 a 39 anys són les que han registrat una major disminució, amb vuit aturades menys, mentre que el col·lectiu d’entre 25 a 29 anys s’ha incrementat en sis persones. El grup de 55 a 59 anys és el més nombrós amb 137 persones en situació d’atur.

Un altre factor és el de la durada en situació d’atur. El col·lectiu que porta fins a tres mesos en situació de desocupació és el més nombrós, amb 272 aturats, tot i que hi ha quinze menys que al gener, seguit de les persones que estan inscrites a l’atur entre nou i dotze mesos, que ha disminuït en deu. Per contra, les que porten entre tres i sis mesos sense feina, han crescut en setze.

Així el perfil més majoritari d’aturats són dones de 55 a 59 anys que porten tres mesos buscant feina.

Al Vallès Oriental, l’atur ha baixat en 277 persones. Al febrer, hi havia a la nostra comarca 21.736 persones sense feina, amb una taxa d’atur provisional de l’11,13%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies