Dilluns, 24 juny 2024
20.6 C
La Llagosta

Ja han començat les obres de millora de la plaça de Catalunya

Les obres de millora de la plaça de Catalunya, adjudicades per l’Ajuntament a l’empresa Ferkuma Maquinaria, ja estan en marxa. Aquesta actuació tindrà una durada aproximada de tres mesos i mig. El projecte d’adequació i millora de la plaça de Catalunya, redactat per l’àrea de Serveis Tècnics de l’Ajuntament de la Llagosta, contempla l’asfaltat de la calçada i la reparació puntual d’elements del clavegueram. A més, està prevista la instal·lació de cautxú a les dues zones de jocs infantils. També s’actuarà a la zona on hi ha el transformador elèctric.

Amb aquesta actuació, també es vol millorar la connexió visual entre la plaça de Catalunya i el carrer del Pintor Fortuny, el passeig del Pintor Sert i l’avinguda del Primer de Maig. Així, està previst connectar l’illa central amb la placeta existent al costat de l’avinguda del Primer de Maig amb material de similar forma i textura. També es facilitarà el trànsit de vianants entre l’illa central i el passeig del Pintor Sert mitjançant ampliacions de voreres i l’ordenació de la plataforma on està l’estació transformadora subterrània i s’ordenaran els passos de vianants. A més, s’eliminaran barreres arquitectòniques i es repararan voreres. La plaça de Catalunya té una superfície de 3.108 metres quadrats. El pressupost de l’obra és de 200.000 euros, finançat per la Diputació de Barcelona.

“La plaça de Catalunya és una de les més antigues que tenim a la Llagosta i amb moltes barreres arquitectòniques, que ara eliminarem per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda”, ha explicat l’alcalde, Óscar Sierra. “La reforma contribuirà a la millora de la qualitat de vida dels veïns i veïnes de la plaça de Catalunya”, ha indicat Sierra.

“Les obres han començat més tard per facilitar les actuacions que s’han hagut de fer als habitatges afectats per l’incendi del 5 de gener, tot i així la millora de la plaça de Catalunya acabarà en el termini inicialment previst”, ha afegit l’alcalde.

Publicitat

Publicitat

Més notícies