Dijous, 23 març 2023
12.6 C
La Llagosta

L’atur puja a la Llagosta en 32 persones al gener

L’atur a la Llagosta es va incrementar al mes de gener en 32 persones. A final del mes passat, hi havia a la nostra localitat 849 veïns i veïnes inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat. La taxa d’atur se situa en el 13,17%.

La pujada de la desocupació és habitual durant el primer mes de l’any, tot i que en aquesta ocasió ha estat superior respecte a geners anteriors. Per trobar una xifra similar, s’ha d’anar fins als primers anys de la dècada passada. El gener del 2013, es van registrar 30 nous aturats; al 2012, 47 i els anys anteriors es van superar la seixantena de persones noves aturades.

L’atur ha castigat novament les dones, que són el 100% de les persones noves sense feina. Els homes es mantenen en els 344 aturats, mentre que les dones pugen fins a les 505. Si es prenen com a referència les dades de gener del 2018, també hi ha un increment de la desocupació femenina, pujant en vuit dones, mentre que l’atur masculí ha baixat en 47 homes.

Per edats, pràcticament totes les franges han experimentat una pujada, excepte els que tenen entre 25 i 34 anys i els que es troben entre els 40 i els 44 anys. El grup de 55 a 59 anys és el més nombrós, amb 140 persones sense feina, i el que més ha crescut, amb nou aturats més.

Per durada en situació d’atur, el col·lectiu que porta menys de tres mesos sense feina és el que més ha patit la desocupació, amb 28 aturats més, arribant a les 287 persones sense feina. Per contra, el grup de persones que porta entre nou i dotze mesos aturats, ha baixat en setze persones.

Per estudis, les persones amb formació professional o amb estudis universitaris de segon i tercer cicle són les que han registrat una disminució en el nombre d’aturats.

Si es miren els sectors econòmics, el de serveis ha experimentat un increment de 28 persones més sense feina, seguit del col·lectiu sense ocupació anterior, amb quatre persones més aturades.

Així, es pot dir que l’atur al mes de gener ha afectat majoritàriament a dones, entre 55 i 59 anys, amb estudis obligatoris, del sector serveis i amb contracte temporal.

Al Vallès Oriental, com a la resta de Catalunya, la tendència ha estat la mateixa. A la nostra comarca, el mes de gener va acabar amb 236 persones més aturades, arribant a les 22.013 inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat. Això suposa una taxa d’atur de l’11,28%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies