Dijous, 23 març 2023
12.6 C
La Llagosta

Ariadna Muñoz: “M’agradaria jugar a la màxima categoria de l’handbol”

Ariadna Muñoz, de 15 anys, és doble campiona d’Espanya d’handbol amb Catalunya. Fa dos anys va guanyar l’estatal infantil a Blanes i, a principis del gener, va proclamar-se campiona cadet a Valladolid després que la selecció catalana guanyés la final contra Galícia per 38 a 24.

En primer lloc, felicitats. Sembla que la final va ser un partit plàcid.
Gràcies. La veritat és que sí, ho vam passar molt bé i als darrers minuts vam poder tastar i gaudir de la victòria. Tot i que vam donar-ho tot fins al final per aconseguir guanyar. A la primera part el duel va ser igualat, però vam poder marxar al descans amb quatre gols d’avantatge. A la represa, vam sortir encara més motivades i vam lluitar per la victòria fins al final.

Jugues de pivot, com vas viure la final?
Vaig jugar un total de 20 minuts durant la final i vaig gaudir molt dins de la pista i a la banqueta, animant les meves companyes.

El Campionat d’Espanya va tenir lloc a Valladolid, com va ser l’experiència?
En primer lloc, la convivència entre companyes ha estat molt bé. Després dins de la pista ha estat molt bé perquè ens hem esforçat moltíssim: hem fet entrenaments, hem vist vídeos dels equips rivals per estudiar les contràries,… Finalment, tot això ha tingut la seva recompensa.

Vau guanyar tots els partits excepte el primer, empat contra Andalusia. Va ser el rival més complicat?
Sí, perquè el primer partit ens va agafar un pel nervioses. A més, era el primer compromís i Andalusia té molt bones jugadores. Vam empatar el primer partit contra les andaluses i va ser com treure’t un mort de sobre. Andalusia dona molta canya i, quan va acabar el primer partit, va ser d’una felicitat total. En semifinals, les vam guanyar.

Com va ser la celebració?
En realitat va ser brutal al vestidor, totes a la dutxa amb els entrenadors. Va ser un dia intens, perquè després de guanyar un dilluns, havíem de tornar en autocar fins a Barcelona. Vam sortir a les sis de la tarda i vam arribar a prop de les tres de la matinada.

Què suposa aquesta medalla d’or?
Suposa que després de lluitar tant i fer tants sacrificis per l’handbol, cada dia, doncs pots arribar als límits i tens una recompensa.

De qui et recordes?
Sobretot dels familiars que ja no estan aquí.

Quines diferències has notat, entre l’estatal de Blanes i Valladolid?
Blanes va ser una mica més diferent, perquè era el meu primer campionat. Va ser la primera vegada que disputava un estatal i desconeixia com seria l’ambient. En canvi a Valladolid era el meu segon estatal i vaig gaudir més. L’ambient ja el tenia vist de Blanes i vaig poder gaudir més de la resta. A més, Blanes estava molt més a prop de casa i Valladolid més lluny. Sobretot en els primers dies es notava més.

Com et veus dins de la selecció?
En la meva posició a Catalunya hi ha fins a tres jugadores, amb mi. Però encara que jo en alguna ocasió estigui a la banqueta i alguna companya no ho faci bé, doncs sempre ens estem animant. Som totes un equip. I quan surto a pista intento fer-ho el millor possible.

Quines són les teves fites a l’handbol?
A mi m’agradaria arribar a la màxima categoria de l’handbol. Les meves fites són intentar jugar al màxim nivell i, sobretot, viure noves experiències en aquest esport. Crec que puc arribar lluny, però si no ho aconsegueixo seguiré lluitant, com faig ara.

A nivell de clubs, com estàs a la Salle Montcada?
Des del primer moment que vaig arribar aquesta temporada em van tractar molt bé, com una més. Amb l’equip cadet no ens està anant gaire bé, però també jugo a vegades amb l’equip juvenil i en aquest conjunt estem intentant classificar-nos per disputar el Top quatre de la categoria. I després del Top quatre intentarem lluitar als sectors del Campionat d’Espanya.

Què recordes dels teus inicis a la Llagosta?
Vaig començar jugant de portera amb les Escoles d’Iniciació Esportiva. Poc després, vaig passar al Joventut Handbol la Llagosta en un equip femení. Amb l’Escola Iniciació Esportiva vam ser campiones de lliga i Catalunya; i amb el Joventut Handbol la Llagosta vaig poder arribar a la selecció.

Publicitat

Publicitat

Més notícies