Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

Ernesto Baños, nou cap de la Policia Local

El sotsinspector Ernesto Baños Quinto, de 55 anys, és el nou cap de la Policia Local de la Llagosta. Baños s’incorporarà l’1 de febrer en substitució de Santiago Villalba, que es va jubilar recentment.

El nou responsable de la Policia Local és Graduat en Dret, Llicenciat en Criminologia i Graduat en Criminologia i Política Criminal, entre d’altres estudis.

Ernesto Baños ha estat els darrers tretze anys cap de la Policia Local de Sant Climent de Llobregat. Abans, havia estat a la Guàrdia Urbana de l’Hospitalet i a la Policia Local de Sitges, entre altres poblacions. El seu primer destí, com a policia local, va ser el 1991 a l’Escala.

Un dels objectius que s’ha marcat és fer una bona planificació en les quatre estructures de la Policia Local: Policia administrativa, assistèncial, de trànsit i de seguretat ciutadana. També vol crear una nova estructura de comandaments, necessària després de les darreres i les properes jubilacions al cos policial llagostenc.

“S’ha de potenciar la presència dels agents al carrer, la Policia de barri, d’acord amb la demanda de la ciutadania, i també apostar per la media­ció”, ha dit el nou cap de la Policia Local de la Llagosta. “Un altre dels aspectes en els quals s’haurà de treballar és la formació continuada i especialitzada dels agents”, ha afegit Baños.

El nou cap de la Policia Local és vocal de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i del Departament d’Interior de la Generalitat.

Publicitat

Publicitat

Més notícies