Dimecres, 29 març 2023
12.6 C
La Llagosta

Encara no se sap quan podran tornar a casa els veïns del bloc afectat per l’incendi de dissabte

Els veïns del bloc de pisos del número 5 de la plaça de Catalunya de la Llagosta no saben encara quan podran tornar als seus habitatges, afectats per l’incendi de dissabte, que es va saldar amb una persona morta i dos ferits per inhalació de fums. No obstant això, l’objectiu és que, com a mínim, els propietaris dels pisos inferiors, els menys danyats, puguin dormir a casa al més aviat possible.

L’incendi va començar sobre les 14.30 hores en un pis de la cinquena planta, que va resultar totalment cremat. Els veïns del número 5 i alguns dels número 4 van quedar confinats als seus habitatges fins que els Bombers van confirmar que ja no hi havia fum. Quan van accedir a l’interior de l’edifici, els Bombers van localitzar sense vida una dona de 67 anys a l’escala, entre la sisena i la setena planta. Es tracta d’una veïna del mateix bloc de pisos, que hauria mort per inhalació de fum.

Altres dues persones van rebre assistència mèdica per inhalació de fum, entre elles un agent de la Policia Local de la Llagosta, que va ser evacuat a l’Hospital de Mollet i que va ser un dels primers a intentar apagar el foc. L’altra persona va ser atesa in situ i no va ser necessari el seu trasllat a cap centre hospitalari.

L’edifici afectat per l’incendi és de nou plantes. Només va quedar totalment cremat el pis on es va originar el foc. Segons van explicar els Bombers, la resta d’immobles del mateix replà van patir danys a les portes d’accés, però el foc no va entrar al seu interior, ja que estaven tancades. També hi va haver danys importants a l’escala i als tancaments de finestres d’alguns pisos del bloc del costat, el número 4, amb accés al pati de llums.

Les instal·lacions bàsiques d’aigua, gas i llum de l’edifici van quedar afectades a causa de l’incendi. En una primera revisió, els Bombers van detectar esquerdes en dues bigues i van recomanar als veïns dels pisos de la cinquena a la novena planta que, preventivament, no passessin la nit a l’edifici. Al final, es va decidir precintar l’accés al bloc de pisos. Una part dels veïns van dormir a casa de familiars i la resta van ser allotjats per l’Ajuntament a diversos hotels.

Els Bombers van desplaçar fins a la Llagosta nou dotacions, que van donar per controlat l’incendi a les 15.14 hores. També, hi van treballar efectius de la Policia Local, dels Mossos d’Esquadra, dues unitats del SEM i voluntaris de Protecció Civil de la Llagosta.

Els consellers d’Interior, Miquel Buch, i de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, s’hi van desplaçar també per fer seguiment i donar suport als equips d’emergències i a l’alcalde, Óscar Sierra, que, juntament amb altres regidors, va estar a la zona des del primer moment per atendre els afectats.

L’Ajuntament va decretar diumenge com a dia de dol i els parlaments de la Cavalcada de Reis van ser suspesos. A més, la Cavalcada va reduir el seu recorregut i no va passar per la zona del bloc afectat per l’incendi.

Publicitat

Publicitat

Més notícies