Dijous, 25 abril 2024
12.9 C
La Llagosta

L’atur al mes de novembre baixa a la Llagosta en nou persones

L’atur a la Llagosta va disminuir en nou persones durant el mes de novembre. El nombre de persones de la Llagosta registrades a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) a finals del mes passat era de 811, el que deixa la taxa de desocupació en el 12,6%. Respecte al mateix període de l’any passat, s’han registrat 66 persones menys en situació d’atur.

De les 811 persones sense feina, 339 són homes i 472 són dones. Tot i això, el nombre de dones aturades va baixar el mes passat en 10, mentre que els homes es van incrementar en un.

Per sectors econòmics, tan sols el de serveis es va incrementar en sis persones. La resta, com la construcció, la indústria i el de persones sense ocupació anterior van disminuir. Pel que fa al sector agrícola, es va mantenir estable.

El col·lectiu que més pateix l’atur és el de persones d’entre 55 i 59 anys. Al novembre, la baixada més important va ser la del grup de 50 a 54 anys, amb sis persones aturades menys.

Per durada en situació d’atur, les persones que porten fins a tres mesos registrades a l’OTG són 267, mentre que les que estan més de 24 mesos sense feina arriben a les 219.

Per estudis, el grup més nombrós és el col·lectiu amb Educació General Obligatòria o Educació Secundària Obligatòria, que arriba a les 549 persones.

El retrat robot d’una persona aturada a la Llagosta seria una dona d’entre 55 a 59 anys, amb estudis obligatoris, del sector serveis, que portaria poc temps a l’atur o aturada de llarga durada.

Pel que fa al Vallès Oriental, la desocupació es va incrementar en 47 persones, arribant a les 21.538, amb una taxa d’atur de l’11,05%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies