Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

La Llagosta se suma al primer Dia de la Riera, que se celebrarà diumenge a Palau

Diumenge, de les 10 a les 14 hores, se celebrarà a Palau-solità i Plegamans el primer Dia de la Riera, una activitat dissenyada per gaudir dels entorns fluvials i organitzada dins del projecte Viu la riera!, que està impulsat pels ajuntaments de la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui.

Entre les activitats que es desenvoluparan durant tot el matí destaquen tallers de fauna, de caixes niu i de mini testos fets amb canya; exposicions fotogràfiques; passejades i una plantació d’arbres i arbustos de ribera, entre d’altres. En finalitzar, s’oferirà un tastet de productes saludables a tots els assistents. Aquesta matinal se celebrarà a la Ronda Verda, entre el CAP i l’Espai Jove l’Escorxador de Palau i se suma també a la Marató de TV3.

La jornada, prevista inicialment per al 18 de novembre, va ser suspesa. L’activitat està impulsada per un grup de ciutadans i ciutadanes procedents dels quatre municipis amb l’objectiu principal que tothom pugui gaudir de l’entorn mentre aprenen a valorar-lo i estimar-lo. El Dia de la Riera esdevé una jornada molt important per conscienciar la població sobre la importància dels entorns fluvials de la riera de Caldes.

La celebració anual del Dia de la Riera és un dels acords polítics signats pels ajuntaments de la Llagosta, Santa Perpètua de Mogoda, Palau-solità i Plegamans i Caldes de Montbui un cop finalitzat el procés participatiu impulsat per UIC Barcelona School of Architecture i l’Institut de Medi Ambient de la Universitat de Girona amb el suport de RecerCaixa, un projecte impulsat per l’Obra Social “La Caixa” en col·laboració amb l’Associació Catalana d’Universitats Públiques (ACUP), i la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Indústria, Economia i Competitivitat. El projecte també compta amb el suport del Consorci Besòs Tordera.

Publicitat

Publicitat

Més notícies