Dissabte, 01 abril 2023
16 C
La Llagosta

Seguiment massiu de la vaga de metges a l’ambulatori de la Llagosta

Aquest matí, el 100% dels facultatius del Centre d’Assistència Primària de la Llagosta secunden la vaga convocada per a aquesta setmana. Tan sols estan treballant els metges i metgesses que presten els serveis mínims decretats, segons ha informat la direcció de l’Àrea Bàsica de Salut Santa Perpètua de Mogoda – La Llagosta. Sobre el personal d’infermeria, encara no hi ha dades del seguiment de la vaga.

Avui s’ha iniciat la vaga de metges d’assistència primària convocada del 26 al 30 de novembre per diversos sindicats a tot Catalunya. A l’ambulatori de la Llagosta funcionen els serveis mínims decretats pe la Generalitat per als cinc dies que durarà, en principi, la protesta.

Les urgències funcionaran al 100%, mentre que la plantilla de metges de família i pediatres serà del 25% en les dues primeres jornades i del 33% els altres tres dies. En els serveis de ginecologia i odontologia, hi treballarà cada dia un 25% del personal.

Amb aquesta protesta, els personal sanitari d’atenció primària reclama una disminució de les càrregues assistencials, la reposició de professionals i recuperar poder adquisitiu. Concretament, els sindicats i plataformes convocants de la vaga reclamen la disminució de càrregues assistencials, limitant-les a 28 visites diàries per consulta, la reposició de 920 professionals perduts amb les retallades i la recuperació del poder adquisitiu arrabassat des del 2010 i que xifren en prop d’un 30%. També es reivindica incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial.

Un total de 5.700 metges de 288 equips d’atenció primària de tot Catalunya estan cridats a secundar la vaga davant d’una situació que qualifiquen d’extremament crítica.

Publicitat

Publicitat

Més notícies