Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

El Ple aprova per assentiment el manifest contra la violència envers les dones

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir per assentiment el Manifest amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Aquest va ser el primer punt de l’ordre del dia del ple extraordinari celebrat ahir a la tarda. El document insta a homes i dones a implicar-se en la lluita contra la violència masclista i recorda que el dret a la llibertat, a la dignitat i a la no violència són drets fonamentals de l’esser humà i que hi ha moltes dones que no els poden gaudir només pel fet de ser dona.

El manifest de l’Ajuntament de la Llagosta, que va llegir la regidora d’Igualtat, Conchi Jiménez, se suma al manifest institucional promogut conjuntament per la Generalitat de Catalunya, Diputacions de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, Ajuntament de Barcelona, Federació de Municipis de Catalunya i Associació Catalana de Municipis.

La regidora d’Igualtat va dir que “continuem lluitant els 365 dies de l’any. És una pena que any rere any s’hagi de seguir reivindicant cada 25 de novembre per no oblidar que hi ha moltes dones que estan patint maltractaments”.

El regidor d’ERC, Xavier Cols, va recordar que “només a l’Hospital Clínic de Barcelona preveuen acabar l’any havent atès a més de 400 víctimes d’agressions sexuals. Jo sempre he volgut pensar que estem avançant, però si només a l’Hospital Clínic atenen una mitjana de vuit persones a la setmana, això em fa pensar que anem cap a endarrere”.

Per la seva part, Mireia Egea, del PdCAT  va dir  “he crescut amb al sensació que les dones avançàvem una mica més en la nostra llibertat, en canvi, darrerament tinc la sensació que estem reculant i sentències com la de la manada no ajuden i, potser, confirmen que estem tirant enrere”.

L’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra va recordar que al llarg d’aquesta setmana s’han fet tot un seguit d’activitats per conscienciar a la població sobre aquesta greu problemàtica social. La programació acabarà dissabte amb la lectura del manifest i la presència de la monologuista i activista Pamela Palenciano al Centre Cultural.

Al ple d’ahir es van aprovar tres modificacions pressupostaries. La primera servirà per reequilibrar els comptes de l’empresa municipal Gestió de Sol i Patrimoni, seguint els procediments acordats anteriorment a la Junta General de l’empresa. El punt va ser aprovat amb els vots favorables del PSC, PP i PdCAT, en contra d’ICV-EUiA i l’abstenció de Ciutadans i ERC.

La següent modificació pressupostària permetrà millorar la instal·lació de l’enllumenat públic. La modificació preveu una inversió de 23.280 euros. En aquest punt van votar a favor novament els grups municipals que formen l’equip de govern, mentre que els de l’oposició es van abstenir.

La darrera modificació pressupostària que es va aprovar va ser la de transferències de crèdit per adaptar les partides pressupostàries a la realitat de la despesa que es va produint al llarg de l’any. En aquest punt es va donar la mateixa votació que en l’anterior.

La sessió plenària va ser retransmessa per Ràdio la Llagosta, emissora municipal. L’audio del ple està disponible a l’Ivoox de la Ràdio.

Publicitat

Publicitat

Més notícies