Dimarts, 23 abril 2024
10.6 C
La Llagosta

L’Ajuntament programa diversos actes pel dia contra la violència masclista

El Centre Cultural acollirà el dissabte 24 de novembre a les 18.30 h l’acte central de la programació del 25N a la Llagosta, que comptarà amb l’actuació de Pamela Palenciano, amb el seu monòleg No solo duelen los golpes. L’acte s’iniciarà amb la lectura del manifest preparat per a aquest any.

La prevenció és la principal eina per evitar la violència masclista. Aquest és el missatge principal de la campanya d’aquest any del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones impulsada per l’Ajuntament.

Al Centre d’Informació i Recursos per a Dones, el 70% de les atencions són per vio­lència de gènere o assetjament. A més d’aquests casos, al Centre tracten temes com la salut i l’acompanyament en moments de dol, fan assessorament jurídic per a casos de divorci o custòdia i atenció psicològica, entre d’altres. Les dones que vulguin algun tipus d’atenció es poden adreçar a Can Pelegrí.

Habitualment, els casos més greus de violència masclista són els que criden més l’atenció, però al nostre voltant es donen molts casos de diferents manifestacions de violència masclista: el control de la parella, com ara voler saber constantment on està, opinar sobre la roba que porta o controlar les despeses que fa; actituds que busquen l’aïllament de la dona, menyspreant-la i criticant les seves amistats; accions intimidatòries, arribant a l’insult, l’amenaça o la coacció; i la més visible de les violències masclistes, l’agressió, des d’una empenta fins a obligar a mantenir relacions sexuals.

A més de l’acte central del dia 24 de novembre, la programació per commemorar a la Llagosta el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers de les dones inclou altres activitats. Avui dijous, entre les 16.30 i les 17.30 hores, se celebrarà la segona sessió d’uns tallers d’autoestima i gestió de les emocions per a dones. L’activitat, que va comptar amb una primera sessió el 8 de novembre, va a càrrec de Vanessa Palomero, psicopedagoga i educadora social. L’activitat, organitzada pel Centre d’Informació i Recursos per a Dones (CIRD), tindrà lloc a Can Pelegrí.

Ahir, es va desenvolupar a Can Pelegrí, amb l’organització de la Biblioteca, una sessió de cinefòrum.

El dimecres 21 de novembre, entre les 17 i les 19 hores, tindrà lloc al Casal d’Avis el taller Què son els micromasclismes?, adreçat a persones grans. El mateix dia 21, a les 18 hores, Can Pelegrí acollirà un taller participatiu sobre sexisme i publicitat, organitzat pel CIRD i el Servei d’Informació Juvenil. L’activitat anirà a càrrec d’Aroa Talavera, psicoterapeuta psicodinàmica i especialista en perspectiva de gènere.

El dijous 22 de novembre, a les 18 h, el CIRD organitzarà a la Sala de plens de l’Ajuntament l’activitat Per les valentes!, a càrrec de l’Escola Municipal de Música i Resistencia Literaria.

Durant tot el mes de novembre, es desenvoluparà una campanya de sensibilització a les xarxes socials. Els comerços de l’Associació de Comerciants i Serveis (ACIS) de la Llagosta exposaran als seus aparadors un cartell distintiu de la lluita contra la violència envers les dones. A més, alumnat dels cursos de català que organitza l’Oficina Local de Català participarà en un taller per identificar situacions de violència masclista i enregistrarà unes falques a Ràdio La Llagosta Emissora Municipal que s’emetran durant 15 dies al voltant del 25 de novembre.

El telèfon d’atenció les 24 hores contra la violència masclista és el 900 900 120; el d’emergències, el 112 i el de la Policia Local, el 93 574 08 08.

 

 

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies