Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

L’atur s’incrementa a la Llagosta en dinou persones a l’octubre

L’atur a la Llagosta es va incrementar a l’octubre en dinou persones. L’augment de la desocupació ha estat generalitzat tant a la comarca com a Catalunya. A 31 d’octubre, hi havia 820 veïns i veïnes de la nostra localitat registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat. La taxa d’atur a la Llagosta es va situar en el 12,72%, davant del 12,32% del mes de setembre.

En un mes, el nombre de dones aturades ha pujat en onze, mentre que el d’homes s’ha incrementat en vuit. Com ja va sent habitual, hi ha més dones a l’atur que homes, 482 davant de 338. Tot i això, si es pren com a referència el mes d’octubre de l’any passat, la situació és la contrària. L’atur femení ha disminuït a la Llagosta en 47 dones i el masculí en gairebé la meitat, concretament en 24 homes.

Per durada com a demandants de feina, el col·lectiu que més ha crescut és el de persones que porten menys de tres mesos a l’atur, amb quinze nous demandants. Per contra, les persones que porten entre sis i nou mesos desocupades han disminuït en dotze. La resta de grups pràcticament tots han augmentat el nombre d’aturats. Els dos col·lectius més nombrosos són els que porten menys de tres mesos a l’atur, amb 254 persones i els de llarga durada, amb 226.

El sector serveis és el que continua registrant una major demanda, amb 556 persones, quinze més que al setembre. Al sector industrial, el nombre de demandants ha baixat en cinc persones i se situa en 148. El segueixen la construcció amb 67 persones aturades, les persones sense ocupació anterior, amb 46 demandants, i l’agricultura, amb tres persones desocupades.

Si es tenen en compte els estudis, el grup de persones amb estudis secundaris o educació general s’ha incrementat en dinou aturades, arribant a les 557. La resta de grups de nivells formatius han experimentat variacions a l’alça o a la baixa poc significatives.

Al Vallès Oriental, l’atur es va incrementar el mes passat en 265 persones, arribant a les 21.497 inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat. La taxa de desocupació se situa així en l’11,03%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies