Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

Els impostos municipals es congelaran l’any que ve a la Llagosta

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va aprovar ahir de forma inicial, durant una sessió extraordinària, la congelació dels impostos, taxes i preus públics per a l’any 2019. La modificació de les ordenances fiscals va comptar amb el vot a favor de l’equip de govern municipal (PSC, PDeCAT i PP) i d’ERC i amb les abstencions d’ICV-EUiA i Cs.

En el cas de l’Impost de Béns Immobles (IBI), es rebaixa el tipus de gravamen, del 0,841% al 0,82% quan es tracti de béns urbans, i al 0,83%, en béns rústics. Amb aquesta baixada es compensarà la revisió cadastral amb un increment del 3% que hi ha prevista per a l’any que ve i així l’IBI tampoc no s’apujarà.

Pel que fa a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica,  s’estableix una bonificació del 75% de la quota de l’impost a favor dels titulars dels vehicles classificats en el Registre de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT) com a “zero emissions” i “eco”. Els interessats hauran d’instar la seva concessió mitjançant escrit presentat davant l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, entitat encarregada de la gestió d’aquesta ordenança, i acompanyant la documentació acreditativa de complir els requisits establerts, mitjançant la fitxa tècnica del vehicle o la comunicació o certificació de la DGT identificant el vehicle amb el distintiu ambiental “blau” o “eco”.“En aquest sentit, hem volgut premiar els veïns i les veïnes que cuiden el medi ambient”, va dir la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez.

En les taxes per tractament, recollida i eliminació de residus sòlids urbans i per al subministrament municipal d’aigua potable, hi ha una tarifa social per a aquelles unitats familiars amb ingressos anuals iguals o inferiors a 12.000 euros. Es gaudirà d’una bonificació del 90%, si el nivell de renda és de 0 a 9.000 euros; del 60%, de 9.001 a 10.999 euros; i del 30%, d’11.000 a 12.000 euros. “L’Ajuntament facilitarà els tràmits per tal que les famílies puguin gaudir d’aquests descomptes”, va assegurar Conchi Jiménez.

El Consistori també ha fet algunes modificacions en la taxa corresponent per potenciar els traspassos de parades del Mercat Municipal. “A més, s’han aplicat rebaixes considerables en els preus per serveis d’atenció domiciliària”, va indicar la regidora d’Economia i Hisenda.

Eva Miguel, portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, va criticar que el ple fos extraordinari, “sense participació ciutadana”, i va recordar que només havien tingut “dos dies per estudiar la proposta de l’equip de govern municipal”.

Jorge Sabanza (Cs) va qualificar com a “electoralista” la proposta de congelar els impostos a “pocs mesos de les eleccions municipals”.

El regidor d’ERC, Xavier Cols, es va mostrar d’acord amb les modificacions plantejades, però va preguntar: “què ha canviat aquest any respecte als anteriors per congelar els impostos?

La regidora d’Hisenda va recordar-li el gran esforç que havia fet l’equip de govern municipal per contenir la despesa des del començament del mandat i que ara ha permès congelar els impostos.

L’alcalde, Óscar Sierra, va tancar el debat assegurant que “la pressió fiscal a la Llagosta era un 40% inferior a la mitjana de poblacions d’entre 10.000 i 15.000 habitants”.

Durant el ple, també es va aprovar una modificació pressupostària per un import total de 101.440 euros.

Ahir, també es va aprovar la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament. “Apostem per reforçar el cos de la Policia Local, creant dues noves places d’agent, una d’elles de subinspector”, va explicar la regidora de Recursos Humans, Conchi Jiménez.

El Ple també va ratificar la modificació dels estatuts del Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental i va aprovar el conveni per a la prestació d’assistència tècnica per part del Consell Comarcal del Vallès Oriental en matèria de comptabilitat i eficiència energètica.

Publicitat

Publicitat

Més notícies