Dimarts, 27 febrer 2024
14.3 C
La Llagosta

L’Ajuntament celebrarà aquesta tarda el ple per aprovar les ordenances fiscals de 2019

L’Ajuntament de la Llagosta celebrarà avui, a partir de les 19 hores, un ple extraordinari durant el qual es debatrà la modificació de les ordenances fiscals de l’any 2019. La proposta de l’equip de govern municipal és la congelació de tots els impostos municipals l’any que ve.

En el cas de l’Impost de Béns Immobles (IBI), es rebaixa el tipus de gravamen, que serà del 0,82% quan es tracti de béns urbans i del 0,983%, de béns rústics. Amb aquesta baixada es compensarà la revisió cadastral que hi ha prevista per a l’any que i l’IBI tampoc no s’apujarà.

Pel que fa a l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica,  s’estableix una bonificació del 75% de la quota de l’impost a favor dels titulars dels vehicles classificats en el Registre de Vehicles de la Direcció General de Trànsit (DGT) com a “zero emissions” i “eco”. Els interessats hauran d’instar la seva concessió mitjançant escrit presentat davant l’Organisme de Gestió Tributària de la Diputació de Barcelona, entitat encarregada de la gestió d’aquesta ordenança, i acompanyant la documentació acreditativa de complir els requisits establerts, mitjançant la fitxa tècnica del vehicle o la comunicació o certificació de la DGT identificant el vehicle amb el distintiu ambiental “blau” o “eco”.

En les taxes per tractament, recollida i eliminació de residus sòlids urbans i per al subministrament municipal d’aigua potable, s’estableix una tarifa social per a aquelles unitats familiars amb ingressos anuals iguals o inferiors a 12.000 euros. Es gaudirà d’una bonificació del 90%, si el nivell de renda és de 0 a 9.000 euros; del 60%, de 9.001 a 10.999 euros; i del 30%, d’11.000 a 12.000 euros.

Durant el ple, també se sotmetrà a aprovació una modificació pressupostària per un import tota de 101.440 euros.

Altres punts que es tractaran durant la sessió plenària seran l’aprovació de la modificació de la plantilla i de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament, la ratificació de la modificació dels estatuts del Consorci per a la gestió dels residus del Vallès Oriental i l’aprovació del conveni per a la prestació d’assistència tècnica per part del Consell Comarcal del Vallès Oriental en matèria de comptabilitat i eficiència energètica.

 

Publicitat

Publicitat

Més notícies