Dimarts, 21 març 2023
17.9 C
La Llagosta

L’atur disminueix en quinze persones al mes de setembre a la nostra població

L’atur a la Llagosta ha baixat durant el mes de setembre en quinze persones. Això deixa la taxa de desocupació al nostre municipi en el 12,32 %. A 30 de setembre hi havia a la nostra localitat 801 persones inscrites a l’Oficina de Treball de la Generalitat. El descens de l’atur ha estat una tònica general a la nostra comarca.

A més de la disminució de l’atur, la dada destacada, per poc habitual, és el millor comportament de l’ocupació femenina davant la masculina. Al setembre, es van registrar 29 dones menys aturades, mentre que hi havia catorze homes més en situació d’atur. Si comparem amb les dades d’ara fa un any, veurem que hi ha 56 dones menys sense feina i 29 homes menys. Tot i això, el nombre de dones desocupades continua sent més elevat que el d’homes, 471 davant 330.

El descens de l’atur al setembre en quinze persones és una dada inusual a la nostra població, en els darrers deu anys, només se n’han registrat tres amb un descens, el 2017, amb sis persones, el 2015, amb una; i el 2013, amb vuit. La resta d’anys s’han donat increments que van de les cinc persones al 2010 fins a les 34 del 2014.

Per sectors, el comportament ha estat desigual. Només el de serveis, amb setze persones, i el la indústria, amb cinc, han tingut un comportament a la baixa. La resta de sectors o han incrementat el nombre d’aturats (construcció, amb cinc, i agricultura, amb un) o s’han mantingut, com és el cas de les persones sense ocupació anterior, que s’ha estabilitzat en 41.

Per franges d’edat, destaca la disminució del grup de 30 a 34 anys, amb 12 aturats menys. També han disminuït els grups majors de 50 anys i el 25 a 29. La resta de franges d’edat han registrat augments poc significatius, el més elevat ha estat el del grup de 20 a 24 anys, amb cinc nous aturats.

Per estudis, els que tenen estudis secundaris i universitaris són els que han experimentat una disminució de la desocupació, la resta, tots s’han incrementat.

Al Vallès Oriental, la baixada de l’atur ha estat en 402 persones. Al mes de setembre es van registrar 21.232 persones, que representen una taxa d’atur del 10,87 %.

Publicitat

Publicitat

Més notícies