Dimecres, 29 març 2023
12.6 C
La Llagosta

El nombre de persones aturades va incrementar-se a l’agost en sis persones

L’atur va augmentar en sis persones a la Llagosta al mes d’agost. La dada més destacada ha estat l’increment de l’atur femení, ja que el mes passat va acabar amb dinou dones més sense feina, mentre que els homes van disminuir en tretze. El nombre total de veïns i veïnes de la nostra població registrats a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) va ser de 816, el que suposa una taxa d’atur del 12,52%.

Per edats, la franja de 30 a 34 anys és la que ha experimentat un major augment de l’atur, amb quinze persones més. La resta han variat poc o s’han mantingut. El grup més nombrós de persones desocupades és el de 55 a 59 anys, amb 131 aturats, i el de més de 60 anys, amb 111 desocupats.

Per sectors, el de serveis és el que ha incrementat més el nombre d’aturats, amb catorze nous desocupats, seguit del de la indústria amb nou. A la resta de sectors l’atur ha disminuït, el de la construcció en deu persones, el col·lectiu de persones sense ocupació anterior en quatre i els que es dediquen a l’agricultura en dues.

Per durada en situació d’atur, el grup de persones que porten entre sis i nou mesos buscant feina ha crescut en catorze aturats. El col·lectiu més nombrós és el de persones que porten a l’atur fins a tres mesos, que arriba a les 233, dues menys que al juliol. Els aturats de llarga durada, que porten més de 24 mesos inscrits a l’OTG, en són 231, dos menys que el mes anterior.

Al Vallès Oriental la desocupació també ha augmentat, concretament en 674 persones, el que suposa que l’agost va acabar amb 21.634 persones sense feina i una taxa d’atur de l’11.05%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies