Dissabte, 02 març 2024
13.9 C
La Llagosta

La Festa Major s’ha desenvolupat amb una gran participació i sense incidents destacats

L’actuació dels monologuistes El Monaguillo i Miguel Ángel Marín va tancar ahir a la nit la Festa Major 2018 de la Llagosta. L’Espai de Concerts es va omplir de públic per riure amb les històries dels dos humoristes. La primera nit de Festa Major va començar com l’última, amb humor, en aquest cas amb Jordi LP, que també va registrar un ple de públic a la plaça d’Antoni Baqué.

Els veïns i veïnes de la Llagosta també van gaudir ahir a la nit del Castell de focs artificials, que va tenir lloc al solar del costat del recinte firal. De camí cap a l’Espai de Concerts, un bon nombre de persones es van aturar davant de la Comissaria de la Policia Local, responent a una convocatòria realitzada per les xarxes socials. Els assistents van voler agrair als agents la seva actuació durant aquests dies i alhora expressar el sentiment d’unió que s’ha viscut les darreres setmanes. La Policia Local va agrair aquestes mostres de suport i també la col·laboració ciutadana durant aquesta Festa Major en matèria de mobilitat. L’alcalde, Óscar Sierra, també va destacar “el suport a la tasca policial, que moltes vegades és poc reconegut”.

Membres dels Saltats i dels Volats, durant el lliurament de premis.

Volats i Saltats
Ahir també va ser el dia que les colles dels Volats i dels Saltats van lliurar els diferents premis de les proves que han realitzat aquesta Festa Major. Després de la desaparició de l’Engreskada de Festa Major, les dues colles van acordar no fer cap acte competitiu. Els Volats i els Saltats van atorgar medalles per a un membre de cada colla per donar-ho tot durant les proves. En concret, els guardonats van ser Germán Verdugo, dels Volats, i Fran Padrón, dels Saltats. Un altre premi consistia en un àpat per a dues persones a restaurants de la nostra localitat i es va concedir als barrets més originals durant la prova del tobogan. Jordi Martínez, dels Saltats, i Rafa Herrera, dels Volats, van ser els premiats. Sonia Giménez, dels Volats, considera que “l’experiència ha estat molt satisfactòria, ha donat molta feina, però la gent s’ho ha passat molt bé i això és l’important”. Per la seva part, Juan Carlos Gómez, dels Saltats, ha destacat que “aquest any, ha estat diferent, ja que no hem tingut competició. Hem fomentat més que els nens i les nenes s’ho passessin bé i els grans també, hem jugat molt”.

El Sevilla i el Chicho, durant l’actuació de dissabte.

Aquesta ha estat una Festa Major tranquil·la. L’alcalde, Óscar Sierra, considera que ha estat una festa “excel·lent; vull agrair la implicació de les entitats, la participació dels veïns i veïnes de la Llagosta i la feina feta pels treballadors i treballadores de l’Ajuntament de la Llagosta”.

La programació va començar dissabte. Al llarg del dia hi va haver diversos actes, com l’elecció de la Pubilleta (Marta López) i l’Hereu (Saúl Triguero). El pregó va anar a càrrec del grup Los Mojinos Escozíos. El llagostenc Chicho Artero es va encarregar de portar la veu cantant. El grup va ser el protagonista de la nit a l’Espai de Concerts. El dia anterior, en aquest mateix lloc l’Associació de DJs de la Llagosta VIPS va oferir Killing the Summer 2018, amb tot un seguit de sessions techno. Diumenge, va actuar el grup Los 80 principales i dilluns, el grup local Sin retorno i la banda de tribut a AC/DC The Bon Scott Band.

Cercaviles animades
Durant la Festa Major han destacat també les cercaviles. El dia previ, el dijous 7 de setembre, la Murga va tornar a organitzar la Cercavila canalla, que va servir per recaptar fons per l’ELA. Dissabte, va tenir lloc la Cercavila de Festa Major, amb la participació de diverses entitats i els gegants i gegantes de la Llagosta. El mateix dia, el Correfoc de Les Llagostes de l’Avern va recórrer els carrers de la Llagosta, a l’igual que el Corre-tasques del grup la Feria, que arribava al seu desè aniversari. L’itinerari pels bars va estar amenitzat pel grup de percussió Lotokotó. Dilluns, va ser el grup Balkan Paradise Orchestra el que va fer una cercavila per apropar el públic fins a la plaça d’Antoni Baqué, on van actuar. El darrer dia de Festa Major van ser dues les sortides pels carrers, a primera hora Les Llagostes de l’Avern van despertar la Llagosta amb vàries traques i, més tard, la Colla Gegantera va realitzar la Cercavila familiar gegant.

La Cercavila familiar de la Colla Gegantera.

Aquesta darrera cercavila va acabar a la plaça d’Antoni Baqué, on es va fer tot seguit la hissada de la Senyera als pals de l’Ajuntament i el 30è Homenatge a Catalunya, organitzat pel Grup de Ball de Gitanes de la Llagosta.

Les activitats infantils també han tingut el seu espai aquests quatre dies de festa. A més de l’elecció dissabte de la Pubilleta i l’Hereu, que va estar amenitzada pel grup El Flabiol, diumenge hi va haver els jocs de Protecció civil, l’espectacle familiar amb la Companyia el Replà i el taller, berenar i concurs de futbolí de l’Esplai Dijoc. Diumenge, els més petits van poder gaudir de la Diada infantil amb inflables de la Murga, el Tobogan aquàtic dels Saltats i els Volats i el tradicional Cabaret de circ. Dimarts, hi va haver animació i escuma amb Jordi Callau.

Tampoc no han faltat les exhibicions de diferents entitats i grups. Dissabte, el Club Patí la Llagosta va fer el Festival de patinatge artístic. Diumenge, va ser el torn del Festival de la Room. Dilluns, es va poder gaudir de l’exhibició de balls en línia del Casal d’Avis i de balls de saló de La Llagosta Club de Ball. L’altra exhibició que es va realitzar va ser dimarts, amb l’Associació Esportiva Karate Judo la Llagosta. Totes van comptar amb una molt bona presència de públic, que va omplir la plaça d’Antoni Baqué. Aquest escenari va acollir altres actuacions, com la del grup Mahia Rapa Nui Illa de Pasqua, el ball del Casal d’Avis o l’actuació rociera del grup Hinojos.

Murga i Sangrinaris

La Murga, preparant la Paella popular.

La Murga i els Sangrinaris han tornat a organitzar altres activitats ja tradicionals. La Murga va oferir dissabte la Paella popular, que va tornar a comptar amb uns 2.000 comensals. Aquest grup també va organitzar el Concurs de truites, amb una quarantena de participants, la Murga-tapa amb la col·laboració de diversos establiments i va fer el rom cremat durant les havaneres del grup l’Espingari. Els Sangrinaris van repartir la sangriada, que va tornar a tenir sangria sense alcohol i sucs. D’altra banda, el Centre Cultural va acollir l’Homenatge a la Gent Gran, que va organitzar novament la Casa de Andalucía de la Llagosta. Aquest mateix espai es va omplir dilluns per veure l’obra Spot, del grup local Nanocosmos Teatre.

Els balls de nit de Festa Major van estar amenitzats per les orquestres Cadillac, Swing Latino i Tropikana. També hi va haver música al Parc Popular amb Retro party vol. 3, el remember dels anys 90 de la música disco, que va organitzar la nit de dilluns l’Associació de Djs de la Llagosta VIPS.

Aquests dies s’han organitzat diversos campionats, concursos, exposicions i trofeus esportius. Divendres, el Joventut Handbol la Llagosta va organitzar el Trofeu handbol de Festa Major, amb equips sèniors, juvenils i cadets. Els tres conjunts llagostencs van guanyar els seus partits. Dissabte, es va realitzar el Torneig de Dòmino de Festa Major de l’Entidad Dominó la Llagosta. El mateix dia va tenir lloc el Torneig de Futbol Sala Unión Llagostense amb la participació de tots els seus equips, el 4t Torneig Mero Alonso, organitzat per l’Handbol Club Vallag, i el Trofeu de Festa Major del CD Viejas Glorias. La Peña Madridista va organitzar el Campionat de Dòmino i el de futbolí.

D’altra banda, la Colla Gegantera i el Foto Club la Llagosta van organitzar el 7è Ral·lí fotogràfic de Festa Major, que va comptar amb catorze participants. El proper 14 de setembre es donarà a conèixer el veredicte del jurat. Les exposicions que encara es poden veure són la del Concurs de Cartells de Festa Major, fins al 16 de setembre al Centre Cultural, i la 15a exposició Intergeneracional d’Art fins al 23 de setembre a Can Pelegrí.

Una de les novetats d’aquesta Festa Major ha estat el Passatge del terror Where evil hides (Donde el mal se esconde). Del 8 a l’11 de setembre, un gran nombre de persones van passar per la instal·lació, que va estar ubicada al Parc Popular.

Aquesta Festa Major ha pogut seguir-se per les xarxes socials de l’Ajuntament de la Llagosta amb el coixinet FMlaLlagosta2018. Tota la programació ha estat disponible a l’APP de la Festa Major, que, per segon any consecutiu, ha tingut una molt bona acceptació.

Contra les conductes sexistes
L’Ajuntament de la Llagosta ha impulsat durant aquests dies una campanya per  aconseguir tenir unes festes lliures de comportament sexistes. S’han instal·lat diverses pancartes, s’han imprès cartells i díptics i a l’APP hi havia un apartat específic amb informació i consells a tenir en compte en cas de patir o veure una agressió sexual. A més, a molts actes s’han pogut escoltar missatges sobre el tema. A la campanya han participat Veus de Dona, el Club d’esplai Dijoc, La Llagosta Brava, La Murga, l’Engreskada, els Volats, Pessebre Vivent, els Sangrinaris, Animalets, l’Associació de Djs de la Llagosta VIPS, la Colla Gegantera i el sector de l’hosteleria de l’ACIS.

Publicitat

Publicitat

Més notícies