Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Sonia Giménez / Sílvia Mora: “Ens dóna igual si ets vermell o groc, ens ho volem passar bé”

Sonia Giménez, Volats, i Sílvia Mora, Saltats, són dues de les caps de les colles de la nostra localitat. Enguany, serà el primer cop que les colles participen a la Festa Major sense la competició de l’Engreskada i sense un guanyador final. Això sí, es mantindran dues proves no competitives.

– Com serà la Festa Major sense competició per a les colles?
Sílvia Mora: Hem parlat entre les dues colles i aquest any volem participar, sense competició, però passant-nos-ho molt bé. A més, sobretot fer participar als infants, perquè ells també s’ho passin d’allò més bé. En definitiva, dóna igual si ets vermell o groc, ens ho volem passar bé entre les dues colles.
Sonia Giménez: En principi, com apunta Sílvia Mora, ens ho volem passar bé. Dins de cada colla hi ha una comissió per organitzar i fer cada joc. Després veurem com surt aquesta primera experiència, ens volem divertir.

– No fa falta guanyar per passar una bona estona?
S.M.: Creiem que no, hem de gaudir durant la Festa Major. Farem dues proves entre colles i una cercavila.

– Entre les proves hi ha la novetat d’un Tobogan Urbà, com serà?
S.G.: Es farà a la pujada davant de l’Escola de la Sagrada Família. És una activitat d’aigua i serà un tobogan com si fos un parc d’atraccions. Per participar a les proves és important deixar clar que cal apuntar-se als Volats o als Saltats. No cal ser socis, però sí simpatitzants, que això vol dir portar alguna cosa vermella o groga. Llavors, cal fer un registre a les colles.
S.M.: D’aquesta manera podrem saber quin nombre de persones participaran a les activitats. Creiem que, per exemple, al Tobogan Urbà, voldran participar molts persones.

– Quina és la segona prova?
S.G.: Farem una gimcana, que portarà per nom Humor Naranja, i es farà a la plaça de la Sardana. Encara estem tancant aquesta prova, però segurament hi haurà un inflable, una prova més manual i veurem quina altra activitat. S’anomena Humor Naranja perquè és una fusió dels colors vermell i groc, de les dues colles.

– Enguany la colla dels Volats recupereu el color vermell.
S.G.: A la colla vam decidir que cada cinc anys canviaríe­m el color de la samarreta. L’any passat, vam anar de negre, no perquè fos un any de dol sinó perquè volem donar un altre toc cada cinc anys. La samarre­ta, això sí, de fons ha tenir el color vermell o groc. Enguany recuperem el color vermell i d’aquí cinc anys, si encara continuem, doncs ja veurem quin color posem.

– Pel que fa als Saltats, quin serà el dibuix de la Festa Major?
S.M.: Doncs encara no es pot dir. Això serà una de les sorpreses per quan arribi la Festa Major. Cada any canviem el dibuix. Ens ho fa una dissenyadora de la colla que ens fa uns dissenys molt xulos, que ja es veurà…

– Com veieu el futur de les colles sense l’Engreskada?
S.M.: El futur el veiem en to positiu. El que volem les colles és passar una bona estona i passar proves per gaudir. Fins i tot, nosaltres que tenim família venim a passar una estona amb les nostres famílies. Ara per ara, estem satisfets de no competir entre les colles, tan sols passar una bona estona.

S.G.: Vull destacar que estem aquí gràcies a l’Engreskada. Encara que hi hagi hagut certa polèmica, per diferents motius entre colles, realment si no hagués estat per un grup de persones que van decidir tirar endavant amb aquest projecte, no estaríem aquí. Així que des dels Saltats i e3ls Volats els hi hem de donar les gràcie­s. Potser, a vegades, per falta de persones o mitjans, hi ha errades i tots som persones. Com veiem el futur? Doncs jo m’ho passo molt bé a la Festa Major i espero continuar. Des que he entrat a la colla, per a mi, la Festa Major ha estat molt diferent i vull continuar formant part de la colla. Això sí, cal que totes les persones s’involucrin, tants els d’una colla com els de l’altra perquè és molta feina i moltes hores. Tots tenim feina, família… pràcticament ens posem d’un any a l’altre per preparar les coses i sempre ens falta temps.

– Clar, la feina de les colles no és només per Festa Major…
S.M.: Ens posem per Festa Major però al llarg de l’any fem altres coses, no parem. Fem altres moltes coses. Avui per avui, estem genial com a entitat. Hi ha molta gent que ens ajuda i estem molt bé perquè sinó seria impossible portar a terme tot això.
S.G.: És que hem de compaginar la Festa Major amb activitats de la pròpia entitat. Aleshores no és tan sols la Festa Major, que seria més senzill però fem altres activitats al llarg de l’any, en les quals ens ho passem molt bé.

Publicitat

Publicitat

Més notícies