Dissabte, 04 febrer 2023
13.7 C
La Llagosta

Manifestacions en contra dels actes incívics protagonitzats per una família

La ciutadania de la Llagosta va sortir el cap de setmana al carrer per protestar pels delictes i els actes incívics protagonitzats per una família. La manifestació més nombrosa, amb un miler de veïns i veïnes, es va celebrar dissabte. Els participants, entre els quals hi havia l’alcalde, Óscar Sierra, i regidors de diverses formacions, es van concentrar a la plaça dels Drets Humans, molt a prop d’un dels pisos en els quals resideix aquesta família, al carrer de Brutau.

Precisament, membres d’aquesta família van començar a llençar al carrer contra els manifestants des del balcó del pis tot tipus d’objectes contundents. Alguns dels concentrats van respondre i es van viure moments molt tensos. Els Mossos d’Esquadra van intervenir i es van produir tres detencions. A més, durant els incidents hi va haver dos ferits i diversos contusionats.

Finalment, la família va abandonar el pis. Diumenge, hi va haver una nova concentració al voltant dels dos pisos on resideix la família, als carrers de Brutau i de Sant Francesc. Part de la família va retornar ahir per recollir pertinences del carrer de Brutau i va tornar a marxar davant la presència de molts manifestants.

Accions de l’Ajuntament
L’Ajuntament ha portat a terme diverses accions per solucionar el problema generat per aquesta família. La plantilla de la Policia Local ha estat ampliada i compta amb més efectius, especialment durant aquest estiu. A més, s’ha aconseguit que es destini una patrulla dels Mossos d’Esquadra de forma exclusiva a la Llagosta. També s’ha sol·licitat al Departament d’Interior de la Generalitat una major presència policial al nostre municipi i s’està a l’espera de concretar-la.
Gràcies a la feina realitzada pels diferents cossos policials i a la col·laboració ciutadana s’han evitat vàries ocupacions de pisos.

La família conflictiva va arribar a la Llagosta fa més de dos anys. Fa temps que la Policia Local recopila totes les denúncies pels actes protagonitzats per membres d’aquesta família i les passa als Mossos d’Esquadra i als jutjats. Quan els veïns no han volgut denunciar per por, la Policia Local ha obert diligències i les ha enviades als Mossos d’Esquadra, que han fet les denúncies d’ofici per tal que arribessin als Jutjats.

Des de l’Àrea municipal de Serveis Socials s’ha enviat també tota la informació a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) de la Generalitat en haver menors implicats.

“Fa temps que esperem resolucions dels jutjats i de la DGAIA, que són els que tenen les competències per resoldre aquesta problemàtica”, ha recordat avui l’alcalde, Óscar Sierra. La família causant d’aquesta situació no rep cap tipus d’ajut per part de l’Ajuntament.

Després de la manifestació de dissabte i de les notícies sortides del cas als mitjans de comunicació, Sierra va rebre ahir una trucada del conseller d’Interior de la Generalitat, Miquel Buch, i aquest migdia es reunirà a Barcelona amb el Director General de la Policia. A més, la problemàtica ja ha arribat al més alt nivell d’altres departaments de la Generalitat, com ara el d’Afers Socials i Famílies.

Publicitat

Publicitat

Més notícies