Dilluns, 27 maig 2024
20.4 C
La Llagosta

Desig per(z)ones va fer reflexionar a un bon nombre de persones sobre la seva sexualitat

«Si la seva sexualitat fos una línia, cóm seria?» amb aquesta pregunta s’iniciava la conversa entre una de les membres de Les Mireies, Mireia Zantop o Mireia Chalamanch, i les persones que passaven ahir al matí per l’espai on es desenvolupava la performance Desig per(z)ones. L’activitat, que estava prevista fer-la a la plaça d’Antoni Baqué, es va traslladar a una zona més de pas, a la cantonada del carrer del Mercat amb el carrer de l’Estació.

Durant pràcticament dues hores, Les Mireies van anar conversant amb la gent amb l’objectiu de reflexionar sobre la pròpia sexualitat. La vorera es va anar omplint de línies de diferents longituds i formes. Sense preses, cada una de les persones que es volien aturar, van anar contestant a les tres preguntes que els formulaven una de Les Mireies. Finalment, els mostraven la bandera multicolor que simbolitza la diversitat sexual, que estava penjada al balcó de l’Ajuntament, per acabar visualitzant la diversitat sexual.

Per la performance Desig per(z)ones van passar joves, sols i en parella, adults, gent gran, dones, homes,… Tothom sortia amb un somriure després d’haver-se interpel·lat ells mateixos i elles mateixes sobre la seva sexualitat. Mireia Chalamanch es va mostrar molt satisfeta després d’haver realitzat aquesta experiència a la Llagosta i va destacar “la gran diversitat de gent que ha passat. Per primera vegada ha pogut parlar amb unes dones musulmanes. Aquesta temporada, des del juny portem deu performances a diversos municipis, encara no havia pogut fer aquesta experiència amb dones musulmanes”.

Les Mireies acabant la performance

Per finalitzar la performance, les dues Mireies es van treure la peça de roba blanca que portaven i les van deixar envoltant un arbre i una planta. A més, al banc que hi ha a la cantonada del carrer del Mercat amb el carrer de l’Estació, la gent anava deixant missatges de com voldria que fos la seva sexualitat. Mireia Zantop va indicar que “la gent agraeix la conversa, la reflexió que es fa sobre la seva sexualitat, i se’n van contents, després de reflexionar també sobre la diversitat sexual”.

L’activitat estava organitzada per la Regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de la Llagosta, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Publicitat

Més notícies