Dilluns, 20 març 2023
17 C
La Llagosta

Al mes de juny, l’atur a la Llagosta va baixar en 41 persones

L’atur a la Llagosta va disminuir al mes de juny en 41 persones. Això situa la taxa de desocupació en el 12,64%. Aquest és el cinquè mes en el qual no s’incrementa el nombre de veïns i veïnes de la nostra localitat sense feina inscrits a l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG).

A 30 de juny, hi havia a la Llagosta 809 persones aturades, 75 menys que en les mateixes dades de l’any passat, quan la taxa de desocupació era del 13,99%. En aquesta ocasió s’ha registrat un major descens de l’atur femení, que ha baixat en 31 dones, mentre que el nombre d’homes ha disminuït en deu. Tot i això, encara hi ha mes dones en situació d’atur que homes, 478 davant de 331.

Com cada època estival, el sector de serveis és el que ha registrat una important millora, amb un descens de 29 persones aturades, seguit de lluny pel col·lectiu sense ocupació anterior, amb cinc menys; el sector de la construcció, amb quatre menys; l’industrial, amb dues; i per últim l’agrícola, amb una persona menys a l’atur.

Per edats, totes les franges han experimentat un descens, excepte la compresa entre els 20 i els 24 anys, que s’ha incrementat en dues persones. En la franja de 45 a 49 anys, hi ha nou persones menys aturades.

Per durada en situació d’atur, destaca la davallada en 22 persones en el grup que porten fins a tres mesos inscrits a l’OTG, i els 17 menys en els que porten entre sis i nou mesos. Per contra, les persones que porten en situació d’atur entre nou i dotze mesos, s’han incrementat en onze.

Per ocupació, les que es dediquen a ocupacions elementals i els operadors d’instal·lacions i màquines i muntadors són els que han sumat més contractacions, amb un total de 27.

Al Vallès Oriental, també s’ha registrat una disminució de l’atur durant el mes de juny. Concretament, es van registrar 647 persones menys sense feina, quedant en les 20.930, amb una taxa d’atur del 10,91%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies