Divendres, 23 febrer 2024
13.9 C
La Llagosta

L’empresa municipal Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni aprova el pla de sanejament i els comptes de 2017

La Junta General de l’empresa municipal Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni ha aprovat el seu pla de sanejament i els comptes de l’exercici de l’any 2017, que es va salvar amb unes pèrdues de 53.249,07 euros. La Junta General es va reunir el 28 de juny i les decisions que va prendre hauran de ser ratificades ara per l’Ajuntament al ple del mes de juliol.

L’any 2017 el va tancar amb unes pèrdues de 53.249,07 euros. El patrimoni net a 31 de desembre era de -244.457 euros. Per tal de reequilibrar la situació patrimonial de la societat com a conseqüència de les pèrdues, la Junta General va aprovar en la seva darrera reunió diferents moviments financers per posar el patrimoni en positiu amb els diners que ja ha avançat l’Ajuntament en concepte de préstec a la societat. Finalment, es fixarà un capital social de 10.000 euros.

“Apostem per la continuïtat de la societat municipal perquè creiem en la gestió pública de serveis tant importants com el Complex Esportiu Municipal El Turó”, ha assegurat el president de Gestió Municipal de Sòl i Patrimoni i alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra. “La millora de l’economia de l’Ajuntament i la bona gestió econòmica que s’està fent ens permeten sanejar l’empresa municipal sense comprometre l’economia municipal de futur”, ha destacat l’alcalde. “És molt important que la ciutadania de la Llagosta tingui un centre de qualitat en el qual poder fer esport; properament farem una inversió forta en eficiència energètica i de renovació de la maquinària del gimnàs”, ha avançat Sierra.

Segons l’Ajuntament, amb les mesures aprovades ara, es posa fi a la incertesa creada des que es conegués que els comptes aprovats el 2012 i el 2013, amb el govern anterior, eren erronis i no donaven beneficis sinó pèrdues. Des de llavors, els actuals responsables municipals han encarregat diverses auditories per conèixer la realitat financera de l’empresa municipal i l’estudi de viabilitat amb l’objectiu de poder mantenir la gestió pública del CEM El Turó. El Consistori assegura que, quan el ple municipal ratifiqui totes aquestes operacions, es podrà parlar d’una empresa municipal sanejada i amb futur.

Publicitat

Publicitat

Més notícies