Dijous, 22 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Concentració a la Llagosta en contra de la llibertat provisional sota fiança pels membres de ‘la Manada’

Més d’una cinquantena de persones s’han concentrat davant l’edifici de l’Ajuntament de la Llagosta aquest divendres en contra de la decisió de l’Audiència de Navarra de decretar llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros pels cinc membres de la Manada, condemnats a a nou anys de presó per abusos sexuals als San Fermín de Pamplona l’any 2016.La concentració s’ha convocat per banda de les entitats feministes arreu de l’Estat.

A la Llagosta, mitjançant l’Associació Veus de Dona, s’havia convocat a les set de la tarda la concentració, tot i que el gran gruix de persones no han arribat fins a un quart de vuit del vespre. Alguns dels participants han mostrat cartells on es podia llegir “vergonya”, “no és abús és violació” o “yo si te creo”, entre altres missatges. “Sempre és positiu que hagi una resposta ciutadana, tot i que crec que haurien de ser totes les dones aquí. A banda d’això, avui som moltes les persones que hi som davant de la porta de l’Ajuntament”, admet, María Jesús Román, una de les responsables de Veus de Dona, que ha remarcat: “no va ser un abús, va ser una violació”.

En l’acte, també s’ha penjat, novament, al balcó de l’Ajuntament de la Llagosta una pancarta amb el lema, “no és abús, és violació” i s’han repartit polseres amb la frase, “no és no”, de la Diputació de Barcelona.

Publicitat

Publicitat

Més notícies