Dimecres, 21 febrer 2024
12.5 C
La Llagosta

Consells bàsics per evitar accidents pirotècnics durant la Nit de Sant Joan

Dissabte se celebrarà la Nit de Sant Joan. Durant aquests dies proliferen els petards i altres elements pirotècnics i, com cada any, cal incrementar les precaucions per evitar accidents.

Una de les principals recomanacions és comprar els productes pirotècnics homologats en els establiments autoritzats. Cal llegir bé les instruccions i, sobre tot, fer cas a l’edat establerta per a cada tipus de petards.

Cal evitar acumular petards a les butxaques, és més recomanable fer servir bosses amb un número limitat d’ells. No s’han de llençar petards a cap persona, ni mantenir-los encesos a prop del cos. És perillós fer servir coets que presentin deficiències. A l’hora d’encendre’ls, cal utilitzar un dispositiu per mantenir-los subjectes.

A casa, és convenient recollir la roba estesa i tancar les portes i finestres per evitar que els focs artificials puguin provocar un incendi. Evidentment, no s’ha d’encendre cap tipus de petard a l’interior de casa ni llençar-los al carrer des de les finestres o els balcons.

Com sempre, quan s’utilitzi material pirotècnic s’ha de fer amb la màxima prudència. Protecció Civil ha activat la campanya Revetlles amb precaució, amb l’objectiu de donar tota la informació possible de cara a evitar accidents.

A la Llagosta, tant la Policia Local com l’Associació de Voluntaris de Protecció Civil muntaran, un any més, un dispositiu preventiu especial durant la Nit de Sant Joan. En cas d’emergència cal trucar al telèfon 112.

Publicitat

Publicitat

Més notícies