Dissabte, 13 juliol 2024
26 C
La Llagosta

Laura Marchal, de Jaén, guanyadora del 35è Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta

Laura Marchal ha estat la guanyadora del 35è Concurs de Cante Jondo Ciutat de la Llagosta, organitzat per la Casa de Andalucía. Aquesta era la primera participació al certament d’aquesta cantaora de Alcalà la Real (Jaén). La final del Concurs va tenir lloc dissabte al vespre al Centre Cultural de la nostra localitat. El primer premi estava dotat amb 1.200 euros.

El segon classificat, a l’igual que al 2010, ha estat Lolo de Jerez. Un altre veterà José de los Camarones, ha quedat tercer. Els accèssits han estat per Blas Maqueda i Ismael Cabrera. La dotació d’aquests premis era de 600 euros per al segon; 400 per al tercer, i 200 euros per a cada accèssits.

L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra; el regidor de Cultura, Mariano García; i el responsable de l’Àrea de flamenc de la Federación de Entidades Culturales Andaluzas en Catalunya (FECAC), Francisco Bernal.

Laura Marchal es va mostrar molt contenta. Marchal va considerar “que tenia al davant un grans concursants, als que admiro per tot el que saben, per la seva mestria i la saviesa que tenen”. La cantaora de Jaén va declarar que es va actuar a les preliminars sense la pressió ni els nervis que ha patit a la final, ja que “estava competint amb gent important”.

D'esquerra a dreta. Lolo de Jerez, Ismael Cabrera, Blas Maqueda, José de los Camarones i Laura Marchal.

L’actuació dels finalistes, acompanyats a la guitarra per David Jiménez, va començar després dels balls dels quadres de la Casa de Andalucía, Azahar, Algarabía, Cristina i Meritxell. Després d’escoltar als quatre cantaors i a la cantaora, el jurat es va retirar a deliberar. Durant aquesta estona, va pujar a l’escenari Antonio Peña, a qui estava dedicat el concurs d’aquest any. El presentador del certamen, Antonio Fernández es va encarregar de recitar alguns poemes.

Després del lliurament de premis, el president de la Casa de Andalucía, Juan Antonio Illescas va manifestar que el 35è Concurs de Cante Jondo “ha tingut una presència de cantors molt important, s’han presentat cinc cantaors de Sevilla, de Jeréz, de Jaen, els d’aquí de Catalunya i la final ha estat maravellosa”. Illescas va destacar l’esforç que suposa organitzar aquest concurs i va dir “que si no fos per l’ajuda de l’Ajuntament no es podria fer”.

El responsable de l’Àrea de flamenc de la FECAC considera que el nivell del concurs és bastant bo i va indicar que “és d’agrair la presència de cantaors joves i que precisament la gent jove s’endugui el premi”. Bernal creu que després del Yunque que organitza la FECAC i les Tertúlies flamencas que es fan a l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà, el de la Llagosta pot ser el més important que es fa a Catalunya.

Per la seva part, el regidor de Cultura, va declarar que “l’Ajuntament ha estat durant aquests 35 anys donant suport al Concurs organitzat per la Casa de Andalucía i continuarà donant suport a la cultura”.

Publicitat

Publicitat

Més notícies