Dijous, 23 març 2023
12.6 C
La Llagosta

Joves fan de voluntaris a Aspayfacos en un programa pilot de l’Institut Marina

L’alumnat de tercer i quart d’ESO haurà de participar a partir del curs 2019-2020 en un nou projecte del Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Es tracta del servei comunitari. Els joves podran escollir entre una sèrie de propostes que tenen per objectiu promoure el voluntariat, facilitant que puguin experimentar i protagonitzar accions de compromís cívic.

L’Institut Marina de la Llagosta s’ha avançat a l’inici d’aquest projecte i durant aquest darrer trimestre del curs, un grup de vuit alumnes de quart d’ESO ha participat al programa Quedem divendres. El grup ha compartit a Can Pelegrí activitats amb les persones amb diversitat funcional d’Aspayfacos. A més de fer aquesta tasca fora de l’horari lectiu, han estat treballant sobre el tema en algunes assignatures. Divendres passat van fer un berenar conjunt i altres activitats a l’Institut Marina per acomidar el curs.

El projecte estava limitat a vuit alumnes voluntaris i se’n van apuntar 28. La professora i el professor responsables del projecte, Judith Tolentino i Félix Marco, van fer un sorteig per escollir els joves participants. Tolentino ha explicat que l’alumnat “està encantadíssim, de fet alguns volen continuar de voluntaris durant l’estiu”.

De cara al proper curs, intentaran mantenir aquest projecte i, per al 2019-2020, buscar altres propostes per donar cabuda a tot l’alumnat de secundària que ha de realitzar serveis comunitaris.

Publicitat

Publicitat

Més notícies