Dilluns, 20 març 2023
15.6 C
La Llagosta

L’atur es manté estable a la Llagosta al mes de maig

El nombre de persones en situació d’atur no es va moure al mes de maig a la Llagosta. El registre de l’Oficina de Treball de la Generalitat (OTG) es va mantenir en 850 llagostencs i llagostenques. Respecte a les dades d’ara fa un any, el nombre de persones desocupades ha disminuït en 67 i la taxa d’atur ha passat del 14,52% al 13,2%

Tot i que la situació es manté estable, el comportament per gènere ha estat diferent, ja que l’atur masculí ha baixat en set persones, mentre que el femení ha augmentat en el mateix nombre. Així, al mes de maig, hi havia 341 homes sense feina, davant de les 509 dones.

Per durada en situació d’atur, els grups més nombrosos continuen sent el de persones que porten fins a tres mesos a l’atur, que en són 248, i el d’aquelles que porten més de 24 mesos buscant feina, que arriben a les 245.

Per edats, la franja que va dels 55 als 59 anys continua sent la més nombrosa, amb 131 persones, tot i que n’ha baixat en 8. En joves de menys de 20 anys continuen sent 23 els inscrits a l’OTG.

Per sectors econòmics, tots han crescut una mica, excepte el de serveis, que ha disminuït en sis persones. Per ocupacions anteriors, destaquen les dinou persones que es dediquen a la restauració i la venda que han trobat feina i les vuit que es dediquen a l’artesania, la indústria o la construcció. Això suposa un increment lleuger de la resta de grups professionals.

Al Vallès Oriental, l’atur ha disminuït en 566 persones i la taxa d’atur ha baixat fins a l’11,21%.

Publicitat

Publicitat

Més notícies