Dijous, 25 abril 2024
11.9 C
La Llagosta

L’Ajuntament aprova un nou tràmit per a la construcció de l’ambulatori

El Ple de l’Ajuntament de la Llagosta va fer ahir un nou tràmit previ a la construcció de l’ambulatori. En concret, es va aprovar l’alteració a bé patrimonial de la qualificació jurídica del terreny municipal que acollirà el nou Centre d’Assistència Primària (CAP) i la modificació de l’inventari de béns per a la construcció d’aquest nou equipament. El punt només va comptar amb el vot en contra del grup municipal d’ICV-EUiA.

El regidor d’Urbanisme, Raúl Valero, va assegurar que “la ubicació del nou ambulatori és idònia”. Valero va recordar que ICV-EUiA “no va fer res durant els quatre anys que va estar al govern” per fer realitat el nou CAP. “No tenen cap proposta i tampoc no han volgut seure amb mi per tractar sobre el tema”, va afegir.

La portaveu del grup municipal d’ICV-EUiA, Eva Miguel, va explicar que estan “a favor d’un nou CAP, però no de la ubicació”. Miguel va dir que “s’hauria de consultar a la ciutadana” per decidir la ubicació de l’ambulatori.

L’alcalde, Óscar Sierra, va destacar la feina que ha portat a terme l’equip de govern respecte al nou ambulatori.

Durant el ple ordinari de maig, també es va aprovar per unanimitat la modificació del plec de clàusules administratives particulars regulador del contracte per a la prestació del servei i funcionament de l’Escola Bressol Municipal Cucutras per tal d’incorporar l’obligació de subrogació dels treballadors actualment assignats al servei.

També, es va donar llum verda, amb les abstencions d’ICV-EUiA i d’ERC, a la concertació d’una operació de confirming amb una entitat bancària. “Així, en moments de tensió de tresoreria, podrem continuar pagant als proveïdors com a màxim a trenta dies”, va assegurar la regidora d’Economia i Hisenda, Conchi Jiménez. Eva Miguel va dir que no tenien clar aquesta operació i per això s’abstenien.

El Ple també desestimar dues propostes i una moció amb els vots en contra del PSC, PP i PDeCAT; a favor d’ICV-EUiA i ERC i l’abstenció de Cs. En concret, van ser desestimades una proposta de resolució conjunta dels grups municipals d’ICV-EUiA i d’ERC per sol·licitar un informe a la junta consultiva de contractació administrativa sobre la legalitat de la pròrroga forçosa del contracte per a la prestació del servei públic d’abastament d’aigua al municipi de la Llagosta amb la concessionària Sorea; una altra proposta de resolució conjunta dels grups municipals d’ICV-EUiA i d’ERC per a la creació d’una comissió d’estudi per a la prestació del servei públic d’abastament d’aigua al municipi de la Llagosta; i una moció conjunta dels grups municipals d’ICV-EUiA i d’ERC i de Podemos la Llagosta per impulsar la realització d’una consulta popular sobre el model de gestió del servei públic d’abastament d’aigua a la nostra localitat.

En aquest punt, tant la portaveu d’ICV-EUiA, Eva Miguel, com el d’ERC, Xavier Cols, van mostrar els seus dubtes legals sobre la pròrroga forçosa amb Sorea, mentre que la portaveu socialista, Conchi Jiménez, va recordar que “tot està avalat per informes tècnics” i l’alcalde, Óscar Sierra, va explicar que hi ha sentències judicials en altres poblacions a favor d’aquest tipus d’operacions.

Una altra moció, que van presentar en principi els grups municipals d’ERC i d’ICV-EUiA i a la qual es van afegir després tots els grups, per a la defensa dels drets de les dones víctimes d’agressions sexuals va ser aprovada per assentiment.

En el torn de precs i preguntes, algunes veïnes van prendre la paraula per mostrar la seva intranquil·litat pels darrers episodis d’inseguretat que s’han produït als carrers de la Llagosta. L’alcalde, Óscar Sierra, va explicar que l’Ajuntament està a sobre del tema i que s’està treballant conjuntament amb els Mossos d’Esquadra, la Policia Local i la Generalitat per trobar una solució al més aviat possible.

Publicitat

Publicitat

Més notícies