Dimecres, 21 febrer 2024
13.8 C
La Llagosta

L’Ajuntament ha rebut aquest any gairebé 285.000 euros en subvencions de la Diputació

L’Ajuntament de la Llagosta ha rebut aquest any 283.831,89 euros en subvencions de la Diputació de Barcelona per a diversos projectes. Aquesta xifra es podria incrementar fins a finals d’any, ja que el Consistori ha fet altres sol·licituds d’ajuts que encara no han estat resoltes.

Les subvencions concedides formen part del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019 i d’altres programes de la Diputació. Entre els ajuts concedits, destaquen 22.500 euros per al funcionament de l’Associació de Municipis de l’Eix de la Riera de Caldes, la presidència de la qual recau aquest any en l’Ajuntament llagostenc, i 13.000 per a l’administració electrònica. També hi ha 9.446 euros per al finançament de l’atenció psicològica a les dones i fills o filles en situació de violència masclista.

A més, l’Ajuntament ha aconseguit 19.732 euros per a projectes específics per a la dinamització del mercat de treball local, 11.563 per a sanitat ambiental i 9.699 per al finançament en l’àmbit de les dones i LGTBI, entre d’altres.

Els parcs infantils també es beneficien de les subvencions d’aquest any amb 38.750 euros, que se sumen als 329.400 atorgats l’any passat i que molt aviat l’Ajuntament invertirà en una important renovació i millora dels parcs infantils del municipi.

Cada any, l’Ajuntament sol·licita a la Diputació de Barcelona subvencions per a diferents programes municipals i també per a inversions. Fa unes setmanes, l’Ajuntament va presentar diferents projectes -reforma de can Baqué, il·luminació del Mercat Municipal, aire condicionat de l’Escola Bressol Cucutras i pista esportiva del CEM El Turó i adequació i millora de la Biblioteca- a un programa d’ajuts per reformar, millorar i mantenir els equipaments municipals, però la Diputació de Barcelona només va concedir un ajut de 14.040 euros per a la millora de la Biblioteca Municipal en els àmbits d’eficiència energètica i climatització i adquisició de mobiliari. Els altres projectes els assumirà directament el Consistori amb el capítol d’inversions del pressupost de 2018.

Publicitat

Publicitat

Més notícies