Diumenge, 29 gener 2023
5.7 C
La Llagosta

La neteja de la riera Seca se salda amb la retirada de més de 225 quilos de deixalles

Més de 225 quilos de deixalles, una piscina de càmping, una taula de menjador amb les seves cadires, mobles de dormitori, un ordinador, un matalàs, part d’una nevera, roba,… Tot això és el que van recollir les prop de quinze persones que van participar dissabte a la jornada Fem dissabte, organitzada per l’Ajuntament en el marc de la campanya europea Let’s clean up Europe!

Durant tot el matí, les persones voluntàries van recórrer la riera Seca al seu pas pel terme municipal de la Llagosta. Durant el recorregut, van anar omplint sacs, d’uns cinc quilos, amb plàstics, envasos, mànegues, restes de cables sense coure i, sobretot, moltes tovalloletes humides de WC, “un autèntic problema ambiental”, segons ha declarat el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de la Llagosta, Jordi Jiménez, que també va participar en la jornada de neteja. Jiménez va destacar la bona resposta que ha tingut aquest any la crida a participar en aquesta campanya de neteja de la riera Seca.

Els voluntaris es van reunir a la plaça d’Antoni Baqué. El llagostenc José Luis Mediavilla, que també forma part del grup de persones de la nostra localitat vinculat al projecte Viu la Riera, es va encarregar d’explicar quina era la situació mediambiental de l’entorn fluvial de la Llagosta. Mediavilla considera que cal recuperar per a la ciutadania aquests espais naturals.

El servei municipal de recollida d’escombraries es va encarregar de retirar tots els elements voluminosos i els sacs amb els més de 225 quilos d’escombraries resultants de la neteja de la riera Seca.

Nou abocament
D’altra banda, la Policia Local ha detectat un nou abocament de residus a la zona de Can Donadéu. L’abocament es va descobrir dimecres de la setmana passada i encara s’està en procés d’investigació per esbrinar l’autor o autors d’aquesta falta i emprendre les accions oportunes.

Publicitat

Publicitat

Més notícies